Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

3 предимства на латексовите матраци

понеделник, 6 декември 2021 г. 14:06:18 Europe/Sofia

Видът на матракът винаги е от значение. Пазарът изобилства от модели и марки. Сред богатото разнообразие се открояват матраците, направени от латекс. Това е естествен продукт, който се извлича от каучуково дърво.

Естественият каучук е изключително здрав и гъвкав материал, устойчив на влага. Той се използва за производство на много продукти, в това число и матраци.

Именно неговите еластичност и здравина стават предпоставка за използването му в изработката на едни от най-качествените матраци. Може да спите на с тях в продължение на дълги години. Средната гаранция, която производителите им дават е 8 години.

Обикновено латексовите матраци се изработват от пенолатекс и имат отвори в сърцевината си. Те осигуряват по-голяма еластичност и комфорт.

В тази статия ще разгледаме 3 от безспорните предимства на латексовите матраци.

Поддържа естествената форма на гръбначния стълб

Започваме с най-важното, а именно, че латексовите модели са ортопедични. Те намират чудесния баланс между мек комфорт и здрава опора за гръбначния ви стълб. Благодарение на водоустойчивостта на латекса, тези модели са напълно устойчиви към плесен, мухъл, а също и бактерии. Със сигурност сте чували и за акарите, но матракът от латекс не позволява развитието им в същността му.

Поддържа отлична температура по време на сън

На второ място бихме посочили възможността за безпроблемна циркулация на въздуха. Тя е възможна благодарение на естествената структура на латекса, както и от добавените по време на производството им допълнителни вертикални и хоризонтални въздушни канали. Това е и причината тялото да се чувства добре през нощта, докато спите. Поддържането на балансирани градуси е от съществено значение за пълноценния сън.

Има дълъг живот

Животът на матрака е от голямо значение. Никой не обича да го сменя през година или две. Ето защо латексовите матраци са сред първенците в това отношение. В българия не една и две фирми произвеждат такива модели. В нашия онлайн магазин ще намерите матраци от латекс на следните марки:

  • Екон
  • Елите
  • РосМари
  • Mollyflex
  • Happy Dreams и др.

Издръжливостта на тези модели е доказана и потвърдена от нашите клиенти. Подарете си спокоен сън върху матрак от естествен материал.

Изберете и купете от brava.bg.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч