Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

4 ПРИЧИНИ ДА СМЕНИТЕ МАТРАКА СИ

събота, 17 ноември 2018 г. 13:24:56 Europe/Sofia

Кога всъщност е дошъл моментът да замените стария си матрак с нов? Как да направите правилния избор, когато на пазара има такова голямо разнообразие от производители, технологии и материали за производство? И кой матрак всъщност е най-подходящ за Вас и семейство Ви? Ще се опитаме да разгледаме най-често срещаните проблеми. 

боли в гърба от матрак1. Усещате болки в гърба

В този случай трябва да проверите две неща. Първо, навиците и начина си на живот, и второ – матрака си. Често пъти причината се крие в това как протича денят ви. Ако работата ви изисква да прекарвате дълги часове в седнало положение, да шофирате на дълги разстояния или организмът ви е по-чувствителен към температурни изменения, гърбът може да ви заболи в края на деня.

Опитайте се да промените начина си на живот. Отделете време за упражнения и тренировки. Това ще спомогне за по-доброто кръвообращение в тялото ви, поддържайки добрия тонус на мускулите ви.

Що се отнася до здравия и здравословен сън, препоръчваме ви да смените стария си матрак с качествен, малко по- твърд матрак. Твърдият матрак не ви лишава от комфорта на съня, а подравнява гръбначния стълб и го предпазва от изкривяване. Ако досега сте използвали мек матрак, може да почувствате лек дискомфорт в началото, но тялото ви ще свикне и след няколко дни ще усетите положителната промяна.

2. Старият ви матрак е хлътнал

Нормално е с времето, нещата които използваме да се захабяват. Особено тези, които ползвате често. Матракът издържа на натиска на тялото цяла нощ, а понякога и през деня в продължение на години. Въпреки че материалите, използвани за изработване на матраци, са еластични и устойчиви, винаги съществува възможността за деформиране на продукта след определено време.

моят нов матрак3.Искате да замените стария матрак с нещо по-модерно 

Страхотно! Най-накрая сте решили да се сбогувате с този стар, деформиран матрак. Без съмнение носталгичната му миризма ще ви липсва, но е крайно време да обърнете внимание на модерните технологии, защото те може да ви предоставят по-спокоен сън. Разнообразието вече е достатъчно голямо - мемори матраци, латексови матраци, матраци с покет пружини - със сигурност ще спите по-добре на някой от тях.

4. Купили сте си нова къща, нови мебели, така че сте решили да смените и матрака

Поздравления за новата къща!

Подматрачната рамка и матракът изграждат пълна система за сън. Един матрак, който е подходящ за определена рамка, може да не е добра комбинация с друга. Причините са различни – височина на рамката, нейния тип, размера или основата й. Представете си, че старата ви подматрачна рамка е била с височина 35см и матрак с дебелина 15см. Новата е 20см висока. Сега със стария матрак ще получите обща височина 35см. Такава ниска конфигурация води до увеличаване напрежението в коленете при изправяне от леглото. Това е един от случаите за несъответствие. Можете да намерите много подобни.

Независимо каква е причината да искате да смените матрака си, новият такъв ви очаква в Brava.bg.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч