Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

5 начина да съхраните новия си матрак по-дълго

събота, 3 ноември 2018 г. 17:38:30 Europe/Sofia

Грижата за матрака е нещо, което трябва да включим в ежедневните си задължения. Може да не сте се замисляли, но всъщност една трета от живота ви преминава лежейки или спейки върху него. Впечатляващо дълъг период нали? Матракът е мястото, където се оттегляте след дълъг, напрегнат и динамичен ден, той ви помага да се заредите с нови сили за следващият такъв. Това не му ли придава достатъчна важност, за да помислите над това как да се грижите за него? Има няколко основни неща, към които бихме искали да насочим вниманието ви :

топ матрак1. Купете топ матрак или покривало за матрак, за да го предпазите

Ако редовно  почиствате праха от матрака с помощта на четка или прахосмукачка, бихте могли да спестите това време и вместо това да купите топ матрак или покривало за вашия матрак. То не само покрива матракът, но получавате допълнителен комфорт и топлина, също така ще предпази вашия матрак от износване, разкъсване, прах, мръсотия и алергени! 

Топ матракът или покривалото, което изберете, трябва да се смъква лесно, както и да се пере лесно. Можете да го перете редовно със смяна на чаршафите. По този начин можете да бъдете сигурни, че матракът, на който спите, е наистина чист и безопасен. Уверете се, че сте го изсушили добре, преди да го замените.

 2. Не консумирайте храна и напитки на вашия матрак

 Ако искате да направите живота си по-лесен, вземете предвид този прост съвет и избягвайте да ядете храни и напитки докато лежите върху вашия матрак. Освен факта, че не изглежда особено практично, хапването върху матрака увеличава шансовете за замърсяването му.

Трохите, които падат от храната, която ядете, могат да се скрият в гънките на тъканта. Това може да доведе до размножаване на насекоми, като мравки например. Повярвайте ни, не искате мравки в леглото си. Освен това, може да разлеете течност, а влажният матрак може да развие мухъл, чиято миризма освен, че е неприятна е и нездравословна.

 3. Не скачайте върху матрака

Матракът е матрак, а не батут. Тази важна подробност трябва да се обясни на децата. Някак си, мекотата на матрака ни подтиква да скачаме по него, просто за да накараме адреналина ни да се покачи. Дори да сте купили този с най-дълготрайна гаранция, той не е създаден за това и няма да издържи дълго.

За да избегнете провисване на матрака, бъдете внимателни при употребата му. Не забравяйте, че за да запазите добро качеството на продукта, трябва да го използвате внимателно и по предназначение. Ако ли не, може да се окажете не само с провиснал матрак, но и със счупена рамка. 

скачане върху матрак4. Често завъртайте или обръщайте своя матрак

Опитайте се да завъртате или обръщате своя матрак често. Ако редовно спим от едната страна на матрака, разбира се тази страна леко ще се деформира, продължавайки да спим в същата тази леко деформирана страна ще доведе до очевидно провисване.

За да предотвратите това, завъртете матрака от време на време. Ако матракът ви е двулицев, можете да го обърнете. По този начин ще се използват всички негови страни и никоя няма да се деформира повече от останалите. Също така ще предотврати натрупването на пот и прах само в една област.

5. Използвайте препарат за тапицерия при почистването

Добър идея е винаги да имате бутилка почистваща течност в дома ви. Един добър препарат за почистване на тапицерията ще ви спаси вашия матрак от бъдещи петна. Това би било от полза не сам за вашите матраци, но и за други мебели, като диван и столове. Опитайте се да си определите ден за почистване на матрака си. Ако не полагате грижа за него редовно, шансовете за появата на упорити петна са големи. Можете да си направите график за почистване на тапицираните мебели и матраците вкъщи два пъти в годината. 

И както всяко нещо, което искате да запазите в добро състояние за по-дълго, матракът ви изисква редовна грижа. Създавайки здравословни навици като това да почиствате матрака веднага след като нещо е било разлято върху него, е лесен начин да удължите живота му. За да поддържате мебелта свежа за по-дълго време, може да използвате специален почистващ препарат и четка. Друг вариант е да направите собствен почистващ разтвор. За да направите това, просто смесете вода и лек препарат или ябълков оцет. 

А качествените матраци ви очакват на Brava.bg.

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч