Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Български матраци – какви са предимствата им

събота, 22 септември 2018 г. 14:55:35 Europe/Sofia

Както сме споменавали в някои от миналите ни статии по темата, изборът на матрак не е съвсем лесна работа и има доста фактори, които могат да повлияят върху избора ви – твърдост, цена, качество, марка, размер и тн. Един от всички тези фактори е и държавата производител. 

Често пъти, родната продукция е смятана за такава с по-ниско качество спрямо чуждестранната. Това може и да е вярно в определени отрасли, но когато става дума за матраци истината ще ви изненада. Нека прегледаме основните предимства на българските матраци и видим как стоят те редом до чуждестранните такива.

Предимства

евтини български матрациЦена

Един от главните виновници за определянето на българските стоки като некачествени е ниската им цена. Често, родният потребител смята, че ако нещо е евтино, то то е с много ниско качество, а щом чуждестранната стока е скъпа, значи е много качествена. 

Истината е, че при матраците това не е точно така, защото много зависи от ценовата политика на фирмата производител, фирмата вносител и тн.

Голяма част от вносните матраци у нас се предлагат на пазара от дистрибутор, който прави определен разход, за да закупи матраците от производителя, както и за самият им внос. Отделно се добавя и определена сума, която е неговата печалба от продадения матрак. По този начин цената на чуждестранните матраци става по-висока без качеството да има какъвто и да е пръст в това. 

От друга страна, цените на българските матраци се формират най-малкото без увеличение за внос, но и също така са съобразени с нашия пазар и възможностите му. Различните класове български матраци са на достатъчно достъпни цени, като нито един от тях не отстъпва на чуждестранните матраци като качество.
Ето защо българските матраци, макар и по-евтини от вносните, не са по-некачествени. Напротив, качеството е същото, просто цената е по-удобна за вас.

български матрациКачество

Като заговорихме за качеството на българските матраци, отново у нас съществува определена предубеденост, че производството им не е толкова модернизиране и напредничаво, колкото това на чуждестранните матраци. Отново, истината е по-различна. 

Големите и наложени производители на матраци у нас не само използват модерни технологии за създаването на продукцията си, но и на места изпреварват някои чуждестранни компании по иновативност. Често българският производител сам произвежда материалите, от които се правят матраците му, а тези, които се внасят – се закупуват само от сертифицирани и качествени снабдители. 

Пример за такъв производител са матраци TED, както и ЕКОН, които от години работят по нови и нови технологии, чрез които да предложат възможно най-качествения продукт, на възможно най-добра цена.

Родно

Макар и да звучи тривиално, пазаруването на родни стоки е подкрепа за българското. Чрез закупуване на български стоки от български производител се насърчава родната икономика. А след като получаваме български матрак с, ако не по-високо, то поне идентично на европейското качество, на цена, която трудно може да бъде достигната от вносен матрак, без да се продава на загуба, изборът между чуждестранен и български матрак става доста по-лесен.

А ако сте решили да сменяте своя матрак и искате да вземете най-доброто решение за вашия сън, здраве и джоб – разгледайте качествените предложения на Brava.bg.

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч