Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Италианските матраци и качеството

събота, 29 септември 2018 г. 19:01:24 Europe/Sofia

Италия е страна с богато наследство в културен и исторически план. Една от най-добрите кухни в света е италианската. Пицата и пастата дължим на италианците. На територията й са се родили етруската и римската цивилизация, като на последните дължим много – архитектура, политика, култура. Европейският ренесанс бележи началото си през 14 век в Италия. Езикът на музиката е италиански. Едни от най-известните модни дизайнери са италиански, а какво да кажем за марките спортни коли.

Смело можем да кажем, че има какво да научим от италианците по отношение на мода, дизайн, комфорт и култура. Производството на матраци не остава назад. Италианските матраци се славят с отлично качество в цял свят. На българския пазар също има доста силно присъствие на италиански марки матраци в лицето на гиганта Magniflex и Mollyflex. Тук ще разгледаме техните предимства и отличителни характеристики.

матраци Magniflex от BravaMagniflex

Нека започнем със световно известните Magniflex. Компанията стартира преди повече от 50 години като малка работилница в Прато, Италия, още известен като столица на текстила. От тогава до сега Magniflex завладява света и присъства в над 96 страни с 9 шоурума в Милано, Ню Йорк, Токио, Дубай, Сингапур и др.

Magniflex комбинират в структурата си няколко вида пяна, сред които: Memory Foam HD® - материя, която реагира на тегло и топлина, разпределя равномерно тежестта и облекчава точките на напрежение, Gel Foam ®- съчетание от два иновативни материала - високоеластична пяна и гел с охлаждащ ефект, Elioform® - високоеластина пяна с отворена структура и високо ниво на ортопедичност, Eliosoft®- високоеластична пяна с умерена твърдост за по-меко усещане.

Отличават се с високо ниво на комфорт, различни нива на твърдост , висококачествен текстил и доживотна гаранция. Всички модели матраци на Magniflex можете да разгледате в раздел Матраци Magniflex.

матраци Mollyflex от BravaMollyflex

Mollyflex е бранд на италианска фамилна компания, който бележи началото си от 1980 г. и предава натрупания опит и познания от поколение на поколение. Днес компанията разполага с фабрика, базирана на 7000 кв.м. площ и производствен капацитет от над 1000 матрака на ден. Матраците са отличени със сертификат 100% Made in Italy, който се издава на доказали качеството си марки.

В производството на матраците на Mollyflex се използват най-различни иновативни материали, чиито на общо название е латексова и мемори пяна. И двата вида пяна се получават чрез смесване на няколко основни съставки, който първоначално са в течно състояние, чиито  разпенващ агент – реактив, което води до разширяване и растеж на пяната, е водата, а направените продукти са напълно безвредни към човешкото тяло, екологично чисти, антиалергични, ергономични.

Освен това матраците на компанията са с висококачествен текстил, който се третира с Алое Вера, Соя и Tencel. Последното представлява екстракт от евкалиптови дървета, който се обработва и се получават нановлакна целулоза. Тези влакна се влагат в плата и тъканите стават гладки като коприна, освежаващи като лен и абсорбиращи повече от памука.

Матраците на Mollyflex  имат предимство спрямо тези на Magniflex по отношение на цената, но гаранцията им е 10 години. Въпреки това са чудесен избор, т.к. имат ортопедични и анатомични характеристики.

Всички матраци Mollyflex можете да разгледате в радел Матраци Mollyflex.

Италианските матраци са чудесен избор в търсене на здравословен и пълноценен сън за Вас и Вашето семейство. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч