Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Как да предотвратите излизането на пера от възглавниците

събота, 23 юли 2022 г. 9:18:49 Europe/Sofia

С удоволствие ще ви дадем някои бързи и лесни решения за този проблем, за да научите как да предпазите възглавниците си от гъши пух или пера.

4 лесни начина да предпазите вашите възглавници от гъши пух

Ако от възглавниците ви от гъши пух излизат пух или пера, но не сте готови да купите нови възглавници, то има няколко различни решения, които можете да опитате. 

Използвайте протектор за възглавница

Протекторът за възглавница е като специална калъфка за възглавница, която е направена от много стегната и плътна тъкан. Използвате го като го поставяте под калъфката си, за да поддържате вашата любима възглавница чиста и в безупречен вид. Висококачественият протектор за възглавница на топ марките Dream on, B-Sensible и Блян също така ще попречи на перата и пуха да излизат от възглавницата ви и да ви тормозят през нощта. Някои протектори за възглавници дори са проектирани с изключително плътни нишки, специално за да предпазят от излизане на пера или пух. Препоръчваме Ви да използвате протектори за всичките си възглавници, не само с възглавници от гъши пух, защото те също така ви предпазват от акари, дървеници и други алергени, което е много важно за вашият добър и здравословен сън.

Залепете или зашийте разкъсаните шевове

Извадете възглавницата си от калъфа и протектора за възглавница и внимателно разгледайте външната й материя, особено ако я имате от няколко месеца. Възможно е да има малки и дори труднозабележими разкъсвания по шевовете, които да са причина за излизането на част от  пълнежа й. Зашийте или залепете тези места от вашата възглавница с игла и малко конец докато дойде момента да си купите нова възглавница.

Разпухквайте редовно възглавницата си

Това е най-лесното „направи си сам“ (DIY) решение за спиране на излизането на пух и пера от веъзлавниците ви! Разпухкването на възглавници от гъши пух веднъж на ден и не единствено когато изглеждат плоски, размества пълнежа от пух обратно на мястото му и го предпазва от натрупване в определени места от вашата възглавница. Равномерно разпределеният пълнеж от гъши пух ще предотврати излизането и боцкането на перата и пуха като разбира се това ще направи и възглавниците ви много по-удобни!

Уверете се, че разпухквате внимателно, за да не се образуват нови празнини или натрупвания на гъши пух на определени места. Ако от възглавниците ви от гъши пух излиза пух, ви препоръчваме да избягвате използването на сушилня, за да я разпухквате - въпреки че сушенето при ниска температура може да раздуе отново възглавницата, то може също така значително да влоши излизането на пух. 

Почистете възглавницата си на място

Честото пране на възглавницата я износва и може да доведе до излизането на пух и на пера. Повечето възглавници с гъши пух и пера могат да се перат в пералня, но ако се борите с излизането на пух, избягвайте да ги слагате в пералнята. Вместо това почиствайте възглавницата на място и перете често калъфката и протектора на възглавницата. Това ще помогне на възглавницата ви да запази качествата си по-дълго и ще предотврати появата на нови пера и пух. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч