Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Защо матракът е важен за съня ни?

вторник, 10 август 2021 г. 11:56:36 Europe/Sofia

Сънят е изключително ценен. Стара английска поговорка гласи, че сънят е най-доброто средство за възстановяване. В забързаното ежедневие често не ни остава достатъчно време за сън, дали защото сме в сесия или сме родители на пеленаче, или просто денят ни е бил достатъчно напрегнат и от умора дори не ни се спи. Ето и какви могат да бъдат последствията от неспазване на препоръчителното време прекарано в сън от 7 до 9 часа:

  • Проблеми с концентрацията 

Тези проблеми неминуемо ще доведат до влошена работоспособност.

  • Трудно запомняне 

Често срещан проблем сред тинейджърите, които предпочитат до остават до късно пред компютрите. 

  • Проблеми със здравето 

Сред най-честите заболявания, предизвикани от недостатъчен и лош сън са диабетът и високото кръвно налягане.

  • Риск от инциденти и наранявания 

Това е последващ ефект от понижената концентрация, която ни е нужна при извършване, както на професионалните си задължения, така и на ежедневните такива. Доста чести са нелепите наранявания след недоспиване. От изключително значение е преди шофиране да сме спали достатъчно дълго, тъй като то изисква висока степен на концентрация.

Матраците са едно от решенията на подобни проблеми. Съществуват различни видове матраци, като ни дават така желания комфорт нощем. Двулицеви, с мемори пяна, със затоплящ ефект и др. Двулицевият матрак има огромни предимства, тъй като улеснява поддържането на нужната хигиена. Двете лица на матрака позволяват той да се обръща периодично. При избора си на матрак доста често приоритетно значение има цената. Това е погрешен подход, тъй като матракът се счита за сравнително дългосрочна инвестиция и същевременно се ползва ежедневно. Следователно качеството и характеристиките, отговарящи на индивидуалните ни потребности следва да бъдат водещи в избора на такъв. 

Влошеното качество на съня значително възпрепятства ежедневието ни. Ето и някои отрицателни когнитивни ефекти в следствие на лошия сън:

Какви са отрицателните когнитивни ефекти от лошия сън?

  • Склонност към критики
  • Всеки проблем е неразрешим
  • Неусложлива памет
  • Липса на сексуално желание
  • Забавени реакции

Никои от тези последствия може би ви се струват нелогични, но медицината отдавна е доказа зависимостта между съня и психическото здраве. Ако отговорно се отнасяме към съня ни следва да подходим също толкова отговорно към избор и покупка на матрак.

Медицинските изследвания са доказали, че липсата на сън през нощта влияе по същия начин върху тялото ни както количество от 0.8 промила в кръвта ни. Това е количеството, което според закона вие сте пиян. Университетът в Мичиган доказва, че това намалява времето за реакция с приблизително 120 милисекунди. За да сме по-конкретни ще дадем следния пример. Ако шофирате с 70 км/ч, ще са ви нужни  допълнителни 12 метра, за да реагирате при възникнал инцидент на пътя. 

Ако матракът е изпитаното средство, с което да подобрите качеството на съня си, отделете нужните средства и се информирайте правилно.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч