Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Мемори матрак или латексов матрак?

събота, 25 август 2018 г. 18:21:50 Europe/Sofia

Ако сте решили да си закупите нов матрак, то вероятно сте започнали да правите проучване какъв точно ви е нужен или кой е най-добрият като материал, марка и тн. Вероятно сте изчели и много информация относно последните тенденции при матраците, но така и не успявате да прецените коя информация е достоверна и коя не. Споменават се качествата на латексовите матраци, удобствата на мемори матраците и тн. Време е да разгледаме точно тези два вида матраци и да видим техните предимства. 

В няколко от предишните ни статии вече разяснихме какво представляват латексовите матраци, както и мемори матраците. Ако не сте ги прочели – съветваме ви да го направите. Така че може да пристъпим директно към сравнението на двата вида. 

Какви са главните разлики?

Напасване към тялото

Главната разлика между мемори матраците и латексовите матраци е начинът, по който двата вида материал се намества или напасва по тялото, което лежи в тях. Мемори матраците приемат точната форма на всяко тяло, което легне върху тях, докато латексовият матрак е по-„отскоклив“ и не приема изцяло формата на легналото тяло. Разбира се, това не значи, че е по-неудобен – всичко зависи от личните ви предпочитания и физическо състояние.

Изолиране на движението

Друг главен контраст между двата вида матраци е изолацията на движението на спящия. Мемори матраците изолират напълно движенията. Това ще рече, че ако партньорът ви често се мърда докато спи, има съвсем минимален шанс вие да усетите движенията му. Ето защо мемори матраците се предпочитат от двойки. 

Латексът, тъй като възвръща формата си малко по-бързо от мемори пяната, не изолира напълно движението на партньора ви или вашите. При латекса се наблюдава минимален трансфер на движението, но при по-новите модели подобно нещо липсва напълно. 

мемори матрак

Има ли прилики?

Главните сходства между латексовите и мемори матраците е, че и двата матрака предоставят максимална опора на легналото в тях тяло. Въпреки малките разлики в напасването към тялото, двата вида матрак намаляват напрежението в гръбнака, врата и ставите.

Защо да избера мемори матрак?

Мемори матракът е идеална опция за много хора по няколко причини:

Спящите по гръб ги обожават

Ако спите по гръб е изключително важно да изберете матрак, който ще ви предостави адекватна опора на врата и гръбнака. Тъй като мемори матраците оказват опора на всяка част от тялото ви, ако спите по гръб, гръбнакът и врата ви ще са оптимално подравнени. 

Предпочитани са от хората с алергии

Мемори пяната е една от най-хипоалергенните материи на пазара в момента. Всеки, който има алергични проблеми с различните материи (като вълна, например) няма да има никакъв проблем с мемори пяната.

латексов матрак

Защо да избера латексов матрак?

Има много причини, поради които латексовият матрак е перфектен за вас, но нека разгледаме основните:

Твърдост

Латексовите матраци имат нива на твърдост, като нивото зависи изцяло от личните ви предпочитания. Съответно, дори може да си поръчате матрак, който е една твърдост за вас и различна твърдост за партньорът ви. Някои от латексовите матраци имат и различни пластове, понякога от различна материя, които допълнително допринасят за усещането и удобството на матрака.

Експертите ги смятат за най-удобния вариант

Според много специалисти, както и лекари, латекосивте матраци са най-удобният вид матраци от всички на пазара, предоставяйки както високо ниво на удобство, така и здравословни нива на опора на тялото. 

Разнообразието на матраци на пазара е голямо, за това е добре да направите ваше лично проучване преди закупуване. Преценете позата си на сън, предпочитанията и особеностите на партньора ви, здравословните ви нужди, както и финансовите ви възможности. Закупуването е ясно – в Brava.bg имаме матрак за всеки вкус. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч