Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Немски матраци в България

сряда, 17 октомври 2018 г. 18:40:47 Europe/Sofia

Германия и немското производство са известни с качеството и прецизността си. Много световноизвестни компании, които са на върха в сверите си на производство, са немски. Има много такива примери в автомобилостроенето, машиностроенето, мода, спортни стори и др. На българския пазар са налице много от тези стоки, като част от тях са и матраците. В частност тук ще разгледаме представителите на матраци, които са предназначени за специфични нужди, а именно медицинските матраци.

Що се отнася до матраци с терапевтично действие, има една марка, която се откроява с технология наречена Detensor. Тази технология е създадена от немския професор Курт Леонард Кинляйн през 1978 г. след многократни опити да създаде ефективен инструмент за тракционна терапия. Тази терапия представлява изтегляне на гръбначния стълб и свързаните с него мускули, с която се лекуват лумбалгии и лумбо-ишиаси. 

Матраците, които са изработени по тази система са от полиуретан (високоеластична пяна) и представляват противоположно насочени ребра, които разтягат гръбначният стълб в условията на пълна релаксация. Използвайки терапията с Detensor , еластичните ребра на системата се прилепват плътно към тялото и го поддържат като опора. Тракционна опора разпределена по цялото протежение на гръбначния стълб. Благодарение на еластичните ребра налягането на тялото се разпределя равномерно и се превръща в малки, хоризонтални сили, действащи в продължение на опората.

При полагане на пациента върху системата се образува оптимално насочена сила на обтягане, която е строго зависима от теглото (масата) на пациента, които в комбинация водят до разтоварване на кинематичната система на гръбначния стълб. Благодарение на многобройните клинични проучвания са разработени 6 степени на твърдост: три за деца и три за възрастни.

Тази система е създала терапевтични матраци и система за сън. Тоест за оптимално действие следва терапевтичните матраци да се използват по предназначение в указаното времетраене, а системата за сън да се използва като допълнение през нощта.

Продуктите Detensor се използват ежедневно в болници, рехабилитационни центрове и частни домакинства. Ортезите за обръщане 18% и 5% също се използват за така наречената "Антивибрационна терапия" за подготовка за излитане и след кацане в центровете за космически полети в Хюстън, САЩ и Байконур, Русия.

В заключение можем да кажем, че тези немски терапевтични матраци са много ефективни при справянето със сериозни проблеми и болки в областта на гръбначния стълб. Подходящи са за употреба в домашни условия, което ги прави изключително удобни, а и не се налага да се отделят допълнителни средства за скъпи рехабилитации в специализирани центрове. Ако все пак се налага рехабилитация, тези терапевтични системи могат да се ползват като чудесно допълнение за постигането на още по-добри резултати.

Ако имате подобни здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар, за да разберете дали е подходящо да използвате немските матраци Detensor в помощ на лечението си.

Всички продукти, произведени по немската система Detensor можете да разгледате тук. Не се колебайте да ни задавате въпроси ако се нуждаете от допълнителна информация.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч