Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Какво да правим, ако не можем да си позволим нов матрак

вторник, 6 април 2021 г. 15:20:46 Europe/Sofia

Покупката на нов матрак е отлична инвестиция в нашето здраве и спокоен сън. Въпреки това доста хора я отлагат възможно най-дълго във времето. Понякога, дори и да искаме да сменим стария матрак, за съжаление не можем да си го позволим. Какво да направим в подобна ситуация?

Първата и най-важна стъпка е да се уверим дали това наистина е така или просто не сме направили нужните калкулации. Да, цената на един луксозен матрак на пръв поглед изглежда доста сериозна и непосилна сума. Дали обаче нещата стоят по същия начин ако погледем ситуацията в перспектива и вземем под внимание времето, през което ще го ползваме? Един матрак от мемори пяна може да изкара около 8 до 10 години в отлично състояние, особено ако го поддържаме правилно. Ако сме похарчили за него примерно 800 лв и го ползваме в продължение на 10 години, то цената му излиза по 80 лв годишно или по-малко от 7 лв на месец. А класически пружинен матрак може да се намери и за доста по-малка сума.

Така че ако всеки месец изберем да се лишим от едно ходене на кафе или пък от кутия цигари, то ние преспокойно можем да си позволим един хубав нов матрак. И не е нужно да чакаме 10 години, докато спестим средствата за закупуването му. Има магазини за матраци, които предлагат възможности за отложено плащане. Brava.bg например предлага опция за покупки на изплащане с 0% лихва за 5 месеца. Това предложение важи дори и за продукти, които са в промоция.

 

 

И все пак, ако наистина сте преценили, че в момента нямате възможност за закупуване на нов матрак, има някои дребни неща, които можете да направите, за да върнете живота на стария. Така ще подобрите съня си, докато сте готови да инвестирате в тази нова придобивка.

  1. Сложете по-твърда дървена или шперплатова плоскост под него. Това ще придаде допълнителна твърдост на стария ви матрак, който вече е провиснал и не може да осигури достатъчно добра опора на тялото. Ако той се е слегнал точно на определено място, където тежестта ви му оказва най-голям натиск (например в средата), сгънете няколко чифта стари чаршафи и ги подпъхнете отдолу, за да запълните вдлъбнатината.
  2. Огледайте добре подматрачната рамка. Уверете се, че всичките ѝ летви са здрави и не са огънати. Ако има такива, които са изпочупени, значи е време да я смените. В Brava.bg можете да закупите нова подматрачна рамка, която да поддържа по най-добрия начин матрака ви.
  3. Обърнете внимание на възглавниците. Това ще ви осигури допълнителен комфорт и ще подобри съня ви. Осигурете възможно най-добра добра опора за врата си, като си вземете удобна възглавница с мемори пяна. А ако не можете да си позволите дори и това, то има начин да направите старата отново пухкава и мека. Сложете я в сушилнята заедно с две чисти топки за тенис. Нагласете програмата на възможно най-ниската температура и я пуснете за около 10 минутки.

 

 

  1. Вземете си протектор за матрак. Той ще предпази повърхността му от зацапване и прокъсване. Освен това ще е и добра бариера за акарите. Така ще им попречите да проникнат във вътрешността му.
  2. Инвестирайте в хубав топ матрак. Той може да подобри съня ви значително, като възвърне удобството на вашето легло. Така ще удължите живота на стария матрак с още няколко години.
  3. Застелете леглото с висококачествени и приятни на допир чаршафи. Те няма да подобрят състоянието на провисналия стар матрак, но поне ще направят престоя ви в леглото малко по-приятен. Изберете хубава материя, която не спарва и е мека и приятна за кожата – сатениран памук, коприна, микрофибър, бамбук и т.н.
  4. Оглеждайте се за промоции. Ще се изненадате колко големи отстъпки можете да получите, ако имате достатъчно търпение да следите даден магазин за матраци. Доста производители и търговци прибягват до солидни намаления когато искат да се освободят от голямо количество стока или да си отворят място в склада за зареждане на нови модели. Абонирайте се за онлайн бюлетина на Brava.bg, за да следите нашите промо оферти. Така лесно ще намерите нов матрак на отлична цена.

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч