Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Защо е важна поддръжката на матрака?

четвъртък, 13 май 2021 г. 15:52:24 Europe/Sofia

В случай, че вече сте направили верния избор, от съществено значение е как ще го поддържате занапред. Ще споделим ценни съвети с вас за това как да удължите усещането на чистота и комфорт в леглото. 

 

Не е нужно да купувате матрак всяка година, просто му оситурете дълголетие. Ето и нашите съвети:

 

1. Защита с висококачествен протектор 

Децата и домашните любимци са застрашават основно чистотата на матрака. Изпитан факт, но нита децата, нито домашният любимец са виновни за това. Може би вие не сте взели необходимите предпазни мерки. На пазара днес се предлага огромно разнообразие от висококачествени протектори, които са на разумна цена. Инвестиция от 50 до 100 лв. би ви спестила значителни главоболия. Чрез протектора вие предпазвате не само дамаската, но и самото ядро на матрака. Препоръчва се протектора да се пере веднъж месечно. Той не е обемен и лесно се побира в перална машина. Материята позволява бързо съхнене. 

 

2. Ежеседмична хигиена на спално бельо 

Това, разбира се е едно от задължителните условия. Спалното бельо е в пряко съприкосновение с матрака. Ако е захабено ще го замърсява и усещането на чистота и свежест ще е далеч от нас. Прането на спално бельо е препоръчително да се случва веднъж седмично. От значение е и качеството на спалното бельо. Спазвайки това правило, вие не само ще усещате свежест в леглото си, но и ще се грижите за чистотата на матрака. 

3. Редовно обръщане на матрака 

За да е възможна тази процедура, вие предварително следва да сте закупили двулицев матрак. Обръщането следва да се извършва както от позиция глава-крака, така и откъм смяна на лицата на матрака. Така вие се грижите не само за хигиената на матрака, но и за правилното разпределение на тежестта. Ще се презастраховате от нежелани хлътвания и усещането на комфорт няма да ви напусне за дълго. 

 

4. Редовно пране на възглавници и завивки

Повечето перални машини предлага достатъчно голям капацитет и позволяват прането на възглавници и завивки. Препоръчително е да се поставят топки за тенис срещу спластяване. 



5. Редовно третиране на петната по матраците

 Петната по матраците са неизбежни. Съществуват различни препарати, които успешно третират всякакви замърсявания по дамаската на матрака. Тайната за отстраняване на петното е в неговото своевременно третиране. Необработеното петно дълго време остава и трудно се премахва. 

 

6. Спазвайте лична хигиена

Всички мерки споменати до тук биха били напразни, ако не спазваме лична хигиена. Често пъти се изкушаваме да похапваме в леглото докато гледаме телевизия или четем любимата си книга. Но с този си навик увеличаваме възможността да зацапаме матрака. Сами трябва да си налагаме правила и, разбира се да ги спазваме. Правим го в името на качеството на съня ся си – в чисто и комфортно легло. 

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч