Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0899 918 405, 0893 049 541
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Покупката на нов матрак е отлична инвестиция в нашето здраве и спокоен сън. Въпреки това доста хора я отлагат възможно най-дълго във времето. Понякога, дори и да искаме да сменим стария матрак, за съжаление не можем да си го позволим. Какво да направим в подобна ситуация?

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Как да изберем матрак според позата, в която спим

понеделник, 22 март 2021 г. 17:00:45 Europe/Sofia

Има много видове матраци – с разнообразна структура, материали, твърдост и т.н. Ако искате да откриете най-подходящия за вас, ще трябва да вземете под внимание различни фактори, един от които е и позата, в която обичате да спите.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Висококачественият матрак не е инвестиция, към която хората пристъпват лесно. Обикновено винаги си намираме други по-спешни разходи, за които предпочитаме да се погрижим. Голяма част от хората, без дори да се замислят, биха избрали първо да ремонтират колата и апартамента, да отидат на почивка или да си купят най-новия модел смартфон. Малцина си дават сметка каква всъщност е цената на лошия сън. Тя обаче се оказва доста по-солена, отколкото си представяме, защото за нея плащаме не само с пари, но и със собственото си здраве. Проучванията сочат, че продължителната липса на пълноценен сън води до следните проблеми:

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Кога трябва да се обръща матракът

вторник, 22 декември 2020 г. 14:32:13 Europe/Sofia

Когато лежим на едно и също място всяка вечер, тежестта на тялото ни оказва постоянен натиск точно върху тази част от матрака. Ако не го въртим периодично, за да дадем възможност на сърцевината му да се възстанови, това може съкрати живота му драстично. 

 

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Как да предпазим матрака от акари – 8 полезни съвета

сряда, 9 декември 2020 г. 10:36:15 Europe/Sofia

Акарите са микроскопични паякообразни, които се срещат в домашния прах. Големината им е около 420 микрона. Те не са видими с просто око, но за сметка на това могат да причинят доста вреди, особено на хора, страдащи от алергии, астма или белодробни проблеми. 

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Предимствата на ортопедичния матрак

понеделник, 10 август 2020 г. 14:12:19 Europe/Sofia

Ортопедичните матраци се появяват на пазара през 50-те години на миналия век. Те са по-твърди от обикновените и са така проектирани, че да осигуряват по-добра опора за гръбначния стълб и раменете. Този тип матраци са особено подходящи ако страдате от болки в гърба, остеопороза, артрит, ставни възпаления и други подобни заболявания. Препоръчителни са и за хора, които са претърпели травми, автомобилни катастрофи или такива със счупени крайници.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

През колко години трябва да се сменя матракът

понеделник, 29 юни 2020 г. 13:42:50 Europe/Sofia

През колко години трябва да се сменя матракът е въпрос, който за съжаление няма еднозначен отговор. На пазара вече има толкова много модели с различна структура и качество, че няма как да се даде един универсален срок, който да важи за всички. И тук, както и при повечето други продукти важи правилото, че обикновено 

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Едва ли има човек, който да не е чувал за матраците с мемори пяна, но всъщност малко хора са наясно с всичките им предимства и недостатъци. Терминът „мемори пяна“ не е просто звучна думичка, която се използва, за да направи продукта по-интересен и да надуе цената. Зад него стои доста любопитна история, иновативни производствени технологии и уникални характеристики.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Качественият детски матрак е жизнено важен за правилното развитие на вашето дете. Мноgo проучвания доказват, че липсата на пълноценен сън води до проблеми с концентрацията, раздразнителност, лоши резултати в училище и дори проявяване на агресия. Неправилно подбраният матрак може също така да окаже негативно влияние и върху физическото развитие на детето – да провокира гръбначни изкривявания, схващания, главоболие или да активира алергии. Ето основните неща, на които трябва да обърнете внимание, преди да направите тази важна покупка:

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Кога за последно почистихте матрака си? Ако ви е трудно да си спомните, значи е крайно време да се заемете с това. Хубавият матрак е сериозна инвестиция, затова е важно да го поддържате в отлично състояние възможно най-дълго. Така ще сте сигурни, че парите ви не са отишли напразно.

Прочети повече
Публикувано в Матраци
Изберете телефон
0899 918 405 0893 049 541
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч