Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0899 918 405, 0893 049 541
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Кога трябва да се обръща матракът

вторник, 22 декември 2020 г. 14:32:13 Europe/Sofia

Когато лежим на едно и също място всяка вечер, тежестта на тялото ни оказва постоянен натиск точно върху тази част от матрака. Ако не го въртим периодично, за да дадем възможност на сърцевината му да се възстанови, това може съкрати живота му драстично. 

 

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Как да предпазим матрака от акари – 8 полезни съвета

сряда, 9 декември 2020 г. 10:36:15 Europe/Sofia

Акарите са микроскопични паякообразни, които се срещат в домашния прах. Големината им е около 420 микрона. Те не са видими с просто око, но за сметка на това могат да причинят доста вреди, особено на хора, страдащи от алергии, астма или белодробни проблеми. 

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Предимствата на ортопедичния матрак

понеделник, 10 август 2020 г. 14:12:19 Europe/Sofia

Ортопедичните матраци се появяват на пазара през 50-те години на миналия век. Те са по-твърди от обикновените и са така проектирани, че да осигуряват по-добра опора за гръбначния стълб и раменете. Този тип матраци са особено подходящи ако страдате от болки в гърба, остеопороза, артрит, ставни възпаления и други подобни заболявания. Препоръчителни са и за хора, които са претърпели травми, автомобилни катастрофи или такива със счупени крайници.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

През колко години трябва да се сменя матракът

понеделник, 29 юни 2020 г. 13:42:50 Europe/Sofia

През колко години трябва да се сменя матракът е въпрос, който за съжаление няма еднозначен отговор. На пазара вече има толкова много модели с различна структура и качество, че няма как да се даде един универсален срок, който да важи за всички. И тук, както и при повечето други продукти важи правилото, че обикновено 

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Едва ли има човек, който да не е чувал за матраците с мемори пяна, но всъщност малко хора са наясно с всичките им предимства и недостатъци. Терминът „мемори пяна“ не е просто звучна думичка, която се използва, за да направи продукта по-интересен и да надуе цената. Зад него стои доста любопитна история, иновативни производствени технологии и уникални характеристики.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Качественият детски матрак е жизнено важен за правилното развитие на вашето дете. Мноgo проучвания доказват, че липсата на пълноценен сън води до проблеми с концентрацията, раздразнителност, лоши резултати в училище и дори проявяване на агресия. Неправилно подбраният матрак може също така да окаже негативно влияние и върху физическото развитие на детето – да провокира гръбначни изкривявания, схващания, главоболие или да активира алергии. Ето основните неща, на които трябва да обърнете внимание, преди да направите тази важна покупка:

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Кога за последно почистихте матрака си? Ако ви е трудно да си спомните, значи е крайно време да се заемете с това. Хубавият матрак е сериозна инвестиция, затова е важно да го поддържате в отлично състояние възможно най-дълго. Така ще сте сигурни, че парите ви не са отишли напразно.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Какъв диван да изберем

понеделник, 28 октомври 2019 г. 14:04:13 Europe/Sofia

Често върху дивана се събира цялото семейство за да гледа телевизия или когато в дома ни пристигнат гостите. Тоест, върху него се прекарва голяма част от времето ни и за това, той трябва да е удобен и комфортен. Кои са факторите за правилния избор и как да го поддържаме в отлично състояние дълги години, ще разберем от поредния ни материал.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Защо ни е нужно протектор за матрак

петък, 20 септември 2019 г. 13:01:49 Europe/Sofia

Протекторът за матрак осигурява подходящата защита срещу разливане на течности, среднощни напикавания, загуба на форма и замърсявания. Не бива обаче да се бърка с покривалото, защото последното се надява върху цялото изделие, а протекторът защитава само отгоре и отстрани. Какви са разновидностите му и неговите предимства ще разберем по-долу.

Прочети повече
Публикувано в Матраци

Какво е ортопедичен матрак

петък, 5 юли 2019 г. 10:28:59 Europe/Sofia

Има много хора с болки в гърба и кръста, както и в ставите по една или друга причина. За да намалеят те или да изчезнат напълно се изисква специална грижа, както и подходящ ортопедичен матрак, чийто предимства ще бъдат разгледани по-долу.

Прочети повече
Публикувано в Матраци
Изберете телефон
0899 918 405 0893 049 541
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч