Сайт №1 за матраци в България!

Нашите магазини
0 Любими 0 Сравни
0 продукта

Безплатна доставка при поръчка над 100лв.

*Не важи за легла и мебели

Сайт №1 за матраци в България!

Безплатна доставка над 100лв. 
*Не важи за легла и мебели

Какво представляват латексовите матраци и имат ли предимства?

петък, 20 юли 2018 г. 16:01:08 Europe/Sofia

Латексът е новият хит сред феновете на комфортния сън. Латексовите матраци набират все по-голяма популярност. В спедващите редове ще дадем повече информация по темата, които ще Ви накарат да преразгледате позицията си относно здравословния сън.

латексКакво представлява латексът?

Латексът е естествен продукт, който се извлича от Каучуково дърво. Намира приложение за производството на доста продукти, в това число и матраци. Латексът е много здрав и еластичен материал, който позволява от него да бъдат изработвани едно от най-качествените матраци. Тези матраци ще Ви издържат в продължение на много години. Обикновено латексовите матраци се изработват от пенолатекс и имат отвори в сърцевината си. Тези отвори осигуряват по-голяма еластичност и комфорт.

Предимства на латекса

Латексът е хипоалергенен материал, който “диша”, за да Ви осигури топлина през зимата и прохлада през лятото. Бактериите не могат да оцелеят в среда от пенолатекс. Има различни технологии за производството на пенолатекс, които осигуряват още по-голям комфорт за сън, но и са по-скъпи.

Удобен ли е латексовият матрак?

По-достъпните като цена латексови матраци са изработени от микс между естествен и синтетичен латекс. Въпреки това няма да сте далеч от удобствата, които предлагат тези матраци. На първо място комфорт. Разликите не са големи, но естественият латекс е и екологично чист материал.

Предимства на латексовите матраци

Латексовият матрак е много добър приятел на гръбнака и ставите. Осигурява необходимата за тях подкрепа при сън и осигурява години удобен и здравословен сън. Да не забравяме също, че не губи формата си и не се нуждае от “обръщане”. Съвсем спокойно можем да кажем, че пенолатексът е най-добрата технология за производство на матраци.

Латексът поддържа гръбнака Ви в подходяща позиция през цялата нощ. Това помага на мускулите свързани с него да отпочинат и да се възстановят, за да Ви служат вярно на следващия ден. Това полезно свойство на латексовия матрак се отнася не само за гръбнака, но и за цялото Ви тяло.

В допълнение, от този материал могат да се правят и възглавници, които също притежават достатъчно предимства. Комбинация от латексов матрак и латексова възглавница, подкрепени с подходящите калъфки ще Ви осигурят неповторимо удобство и възможно най-добрия сън.

латекс топ матрак

Латексов топ матрак?

Производителите на латексови матраци са отговорили на нуждите и на тези потребители, които вече разполагат със свой собствен матрак. Топ матракът е чудесен избор за тези хора. Топерът притежава същите качества, като латексовия матрак, но се поставя върху матрака, с който вече разполагате.

Заключение

Латексовите матраци, възглавници и топ матраци, особено тези, които са произведени от естествен материал, не задържат миризми. А също така, както вече споменахме, бактерии и акари. Не променят формата си с течение на годините употреба и са абсолютната най-добра инвестиция по отношение на здравословния и качествен сън.

Къде да купя?

Всички матраци от латекс можете да разгледате в секция Матраци Латекс. Brava.bg разполага с богат избор от матраци, топ матраци и възглавници.

 

Публикувано в Матраци