Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от мемори пяна. Какво трябва да знаете?

петък, 17 август 2018 г. 14:53:34 Europe/Sofia

Мемори пяната се превърна в много разпространен и търсен материал за матраци у нас в последните години. На пазара вече има доста производители и вносители, които предлагат разнообразни модели с различни характеристики. Част от тях можете да разгледате тук.

Има няколко неща, които е добре да знаете за мемори пяната преди да се спрете на матрак. Ще започнем с малко история. Мемори пяната е разработена от НАС през 70-те годии. Целта й е била да се повиши комфорта на седалките и да бъде осигурена защита от претоварване в космическите кораби.

мемори пянаКакво е мемори пяна?

Мемори пяната е високоеластичен материал и притежава няколко интересни качества. При натиск тя се приспособява към формата на тялото и след това, когато натискът престане, постепенно възвръща своята първоначална форма. От там идва и наименованието мемори (памет).

Притежава отворена структура с намалена пропускливост, което позволява по-добра вентилация. За матраците, изработени от мемори пяна, може да се каже, че са дишащи. По този начин няма да усещате запарване през летните дни, когато температурите са по-високи.

Изработените от мемори пяна матраци намаляват напрежението в мускулите на тялото, осигуряват анатомична опора на гръбначния стълб, както и подпомагат кръвообращението, с което гарантират спокоен и пълноценен сън.

На пазара съществуват матраци изцяло от момори пяна, но и такива, които комбинират различни други материали. Добър пример са комбинациите от полиуретанова пяна с мемори пяна. По този начин се постига сърцевина с висока твърдост и мека високоеластична повърхност. 

Друг вид комбинация е мемори пяна с Алое Вера, което осигурява хипоалергични свойства и охлаждащ ефект.

мемори матракКакво трябва да знаем за мемори матраците?

При избора на матрак от мемори пяна е добре да съобразите следните характеристики:

Дебелина

Дебелината на матраците с мемори пяна може да варира между 20 и 35 см. Добре е да съобразите размера с този на сегашния ви матрак и да прецените до каква степен ще се отрази промяната на интериора, комфорта и навиците ви. Не правете компромис с качеството.

Твърдост

Комбинацията от полиуретанова пяна с мемори пяна позволява на производителите на матраци да изработват продукти с различно ниво на твърдост. Имате избор и това е добре, но ви съветваме да тествате твърдостта преди да направите покупка. Обикновено за хора с по-голямо тегло се препоръчва по-твърд матрак. Съвременните технологии позволяват изработката на матраци с различни зони на твърдост, които да осигуряват различна опора на различните части на тялото. По този начин се постига максимално ниво на ергономичност, т.к. различните части на тялото имат различно тегло и оказват различен натиск върху матрака докато спите. Матрак със 7 зони на комфорт би бил оптималния избор.

Гаранция

Закупуването на матрак е дългосрочна инвестиция, на която трябва да се обърне съответното внимание. Здравословният сън ще ви осигури много ползи през активната част от денонощието. Добре е матракът с мемори пяна да има дълъг живот и съответно гаранционен срок. По този начин ще сте сигурни, че ще запази полезните си качества за дълго и сте направили добра инвестиция.

С течение на времето матраците губят оптимално ниво на опора, появяват се зони, които хлътват или тръпчинки в основните точки на налягане. Когато това се случи, сънят ви няма да е толкова пълноценен. Дългият гаранционен срок ви осигурява спокойствие, че при такава ситуация ще можете да замените стария си матрак с нов в условията на гаранцията.

Вече би трябвало да сте доста по-добре запознати с мемори пяната като материал за изработка на матраци и какво следва да имате предвид при покупката на такъв матрак. Следва да изберете от нашите предложения и да се радвате на здравословен и пълноценен сън. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч