Сайт №1 за матраци в България!

Нашите магазини
0 Любими 0 Сравни
0 продукта

Безплатна доставка при поръчка над 100лв.

*Не важи за легла и мебели

Сайт №1 за матраци в България!

Безплатна доставка над 100лв. 
*Не важи за легла и мебели

Немски матраци в България

сряда, 17 октомври 2018 г. 18:40:47 Europe/Sofia

Германия и немското производство са известни с качеството и прецизността си. Много световноизвестни компании, които са на върха в сверите си на производство, са немски. Има много такива примери в автомобилостроенето, машиностроенето, мода, спортни стори и др. На българския пазар са налице много от тези стоки, като част от тях са и матраците. В частност тук ще разгледаме представителите на матраци, които са предназначени за специфични нужди, а именно медицинските матраци.

Що се отнася до матраци с терапевтично действие, има една марка, която се откроява с технология наречена Detensor. Тази технология е създадена от немския професор Курт Леонард Кинляйн през 1978 г. след многократни опити да създаде ефективен инструмент за тракционна терапия. Тази терапия представлява изтегляне на гръбначния стълб и свързаните с него мускули, с която се лекуват лумбалгии и лумбо-ишиаси. 

Матраците, които са изработени по тази система са от полиуретан (високоеластична пяна) и представляват противоположно насочени ребра, които разтягат гръбначният стълб в условията на пълна релаксация. Използвайки терапията с Detensor , еластичните ребра на системата се прилепват плътно към тялото и го поддържат като опора. Тракционна опора разпределена по цялото протежение на гръбначния стълб. Благодарение на еластичните ребра налягането на тялото се разпределя равномерно и се превръща в малки, хоризонтални сили, действащи в продължение на опората.

При полагане на пациента върху системата се образува оптимално насочена сила на обтягане, която е строго зависима от теглото (масата) на пациента, които в комбинация водят до разтоварване на кинематичната система на гръбначния стълб. Благодарение на многобройните клинични проучвания са разработени 6 степени на твърдост: три за деца и три за възрастни.

Тази система е създала терапевтични матраци и система за сън. Тоест за оптимално действие следва терапевтичните матраци да се използват по предназначение в указаното времетраене, а системата за сън да се използва като допълнение през нощта.

Продуктите Detensor се използват ежедневно в болници, рехабилитационни центрове и частни домакинства. Ортезите за обръщане 18% и 5% също се използват за така наречената "Антивибрационна терапия" за подготовка за излитане и след кацане в центровете за космически полети в Хюстън, САЩ и Байконур, Русия.

В заключение можем да кажем, че тези немски терапевтични матраци са много ефективни при справянето със сериозни проблеми и болки в областта на гръбначния стълб. Подходящи са за употреба в домашни условия, което ги прави изключително удобни, а и не се налага да се отделят допълнителни средства за скъпи рехабилитации в специализирани центрове. Ако все пак се налага рехабилитация, тези терапевтични системи могат да се ползват като чудесно допълнение за постигането на още по-добри резултати.

Ако имате подобни здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар, за да разберете дали е подходящо да използвате немските матраци Detensor в помощ на лечението си.

Всички продукти, произведени по немската система Detensor можете да разгледате тук. Не се колебайте да ни задавате въпроси ако се нуждаете от допълнителна информация.

Публикувано в Матраци