Сайт №1 за матраци в България!

Нашите магазини
0 Любими 0 Сравни
0 продукта

Безплатна доставка при поръчка над 100лв.

*Не важи за легла и мебели

Сайт №1 за матраци в България!

Безплатна доставка над 100лв. 
*Не важи за легла и мебели

Защо ти е необходима подматрачна рамка?

събота, 15 септември 2018 г. 15:18:08 Europe/Sofia

 подматрачна рамка

Подматрачните рамки представляват рамки изработени от дърво и метал, които се поставят под матрака. Рамката е изработена от метални ламели с дървена решетка, на която се поставя двулицев матрак. Това осигурява стабилна опора на матрака. Целта на подматрачните рамки е да предпази матрака от влага и запарване. Решетъчната структура осигурява проветривост на ядрото на матрака, с което се предотвратява образуването на мухъл и задържането на микроорганизми. Освен това подматрачните рамки осигуряват по-голям комфорт в комбинация с двулицев матрак.

На пазара има голямо разнообразие от подматрачни рамки. Можеш да избираш от рамки, изработени от различни материали и с различни функционалности. Всичко зависи от предпочитанията ти. 

Видове подматрачни рамки

Тук ще разгледаме основните видове и техните предимства, за да можеш да се ориентираш предварително за това, което търсиш.

Подматрачни рамки с регулиране на твърдостта

Освен матраците с подобна функционалност, можеш да добавиш и подматрачна рамка, която допълнително да регулираш по свое желание спрямо твоите нужди. При тези рамки са обособени няколко двойни ламела с плъзгачи. Тези плъзгачи се събират или раздалечават, което придава на рамката по-меко или по-твърдо усещане.

Подматрачни рамки с крака

Според особеностите на конструкцията на леглото ти е възможно да ти е необходима рамка с крака. Поради здравината на тези крака, рамката може да се използва и самостоятелно. Важно е да се знае, че подматрачните рамки с крака не могат да се комбинират с повдигащ механизъм.

рамка dream systemПодматрачни рамки с повдигащ механизъм

И като стана въпрос за подматрачни рамки с повдигащ механизъм, тук ще обърнем внимание на техните предимства. Рамките с повдигащ механизъм са чудесна идея за оползотворяване на свободното пространство под леглото. Повдигащият механизъм трансформира леглото в своеобразен шкаф, в който можеш да съхраняваш най-различни неща – дрехи, завивки и други предмети.

Подматрачни рамки с повдигане на главата и краката 

Тези подматрачни рамки трансформират леглото в различни пози. Ако например обичаш да гледаш телевизия преди да заспиш, можеш да повдигнеш рамката в областта на главата, с което леглото ти се превръща в удобен шезлонг. Това е само една от позите, които можеш да използваш. Съществуват повдигащи механизми с моторно задвижване и дистанционно управление, което ти позволява да експериментираш с различни пози бързо и удобно, без дори да се налага да ставаш от леглото. Тези механизми са много подходящи за хора на легло, които имат перманентни или временни затруднения с подвижността. Важно е да се знае, че при подматрачните рамки с такива повдигащи механизми трябва да се използват латексови или матраци от пяна, които са гъвкави и податливи на огъване. Матраците с пружини може би не са добра идея в комбинация с подобни подматрачни рамки.

Можеш да разгледаш цялото разнообразие от подматрачни рамки в раздел Подматрачни рамки, където можеш да филтрираш по размер, клас, тип и опции, за да избереш най-добрата за теб.

Подматрачните рамки са създадени, за да удължат живота на твоя матрак, като го предпазват от преждевременна амортизация, предизвикана от деформация или мухъл, но също така могат да допринесат значително за комфортен и здравословен сън. 

Публикувано в Матраци