• Често задавани въпроси за Детски продукти

   Кои матраци са подходящи за бебета и малки деца?

   Не трябва да се прави компромис с избора на матрак за деца във възраст, в която костната структура израства най-бързо. Неправилната поза по време на сън би могла да доведе до необратими деформации в областта на гръбначния стълб. Специалистите препоръчват децата до 2-годишна възраст да спят на твърд матрак (най-добрите модели са с кокос), който да поддържа тялото максимално изправено. От 2 до 6-годишна възраст може да се използва матрак със средна степен на твърдост, особено удачни са латексовите матраци. След 6-годишна възраст родителите вече трябва да помислят за постоянен матрак на детето.


   Какъв тип матрак трябва да купя за моето дете?

   Вашето дете трябва да спи на матрак, който предлага стабилна опора за гърба, има хипер-алергична тъкан, специално пригодена за млада кожа и идеално да приляга на леглото. Особено при бебешки легла е от изключително значение плътното прилягане на матрака. Ако матракът не е плътно прилепнал към леглото, има опасност от задушаване. Не забравяйте, че купувайки нов матрак за вашите деца вие инвестирате в тяхното здраве и растеж. И по този начин осигурявате правилен старт в живота и добри навици за сън.

    

   Как да избера бебешко креватче?  
    
   По време на сън бебето трябва да се чувства сигурно. Да има постоянно и удобно място за спане. Затова креватчето трябва да отговаря на изискванията за безопасност. Да е със заоблени ръбове. Да има достатъчно гъста решетка с малко разстояние между пръчките. Да е обработено с нетоксични бои и лакове. Вътрешният му размер да съвпада с размера на матрака.

    

   На каква възраст моето дете трябва да започне да използва възглавница?  
    
   Децата не трябва да спят на възглавница докато не навършат 2-годишна възраст и не започнат да спят на легло.

    

   Могат ли децата да ползват нашия стар матрак?

   Категорично не! Изискванията за здравословно положение на детското тяло по време на сън са съвсем различни от тези за възрастните. Децата тепърва израстват и формират стойка, двигателна система и мускулатура. Затова те се нуждаят от специално проектиран матрак за детско креватче, съобразен със съвременните изисквания на ортопеди, педиатри и дизайнери. Подарете им добър старт в живота и купете най-подходящия за възрастта им матрак.