Често задавани въпроси за Подматрачни рамки

Какво е подматрачна рамка и за какво служи?

При избор на двулицев матрак ще имате нужда от подматрачна рамка, на която да го поставите. Тя създава необходимите условия за добра проветривост на матрака и спалното бельо. Това е важна подробност, тъй като въздухът циркулира свободно между подматрачните ламели. В противен случай е възможно да се получи запарване на матрака и появата на мухъл. Удължава живота на двулицевия матрак, като помага правилно да се разпредели напрежението по цялата повърхност, без да се създава една или няколко точки на силен натиск.

Подматрачна рамка или плоскост?

Рамката и матракът са едно цяло. От тяхното добро съчетание зависи здравословният ви сън. Ако изберете плоскост, матракът няма да има възможност да „диша” и това води до риск от задържане на влага и образуване на мухъл. Рамка от ламели определено е за предпочитане. С нея се осигурява подходяща опора на тялото и допълнителна еластичност на леглото. Естествено, важни са размерът, видовете и броят на опънатите ламели. Препоръчително е леглото да има допълнителни носещи елементи по дължината на рамката. Специалистите съветват единичните широки ламели да се използват за пружинни матраци, а сдвоените ламели за матраци от пяна. Матракът не трябва да хлътва в леглото, за да има по-дълъг живот.

Каква подматрачна рамка е за предпочитане - дървена или метална?

Няма кой знае каква разлика. Металната е по-добре, ако ще се поставя в помещения с висока влажност (дървената може да се деформира). Металната е по-рядко търсена и продавана. Дрънчи и по-лесно се лющи синята й боя. Изисква повече време, ако се поръчва, тъй като боята съхне 2-3 дни. При евентуален натиск и деформация на страничните летви на рамката, дървената ще си възвърне формата (до 5 см), докато металната ще си остане огъната.

Вида на огънатите ламели от значение ли е?

Прието е, че единичните широки ламели са за пружинни матраци, а сдвоените ламели за матраци от латекс и пенополиуретан. Но въпреки това имайте в предвид конструкцията на леглото си, защото различните рамки имат различна височина.

Има ли възможност за регулиране на твърдостта на ламелите?

Да, има възможност за регулиране твърдоста на ламелите в областта на кръста.
Тази система позволява по-правилното или необходимо позициониране в лумбалната област.

Трябва ли да се съобрази вида на рамката с конструкцията на леглото?  
 
Важно е да съобразите потъването на матрака в конструкцията на леглото съобразно дебелинaта на профила на рамката и дебелината на матрака. Препоръчително е леглото да има носещи елементи за опора на рамката по дължина или рамката да има допълнителни крака.

Мога ли да използвам пространството под леглото ми?

Да, предлагаме рамки с повдигащ - амортесьорен механизъм.Най-удачния вариант за пестене на пространство в дома ви. Механизма се монтира за леглото и от тук на сетне имате огромното пространство под леглото си, в което може да прибирате одеала и завивки, както и много други атрибути.

С какво се захващат механизмите към подматрачната рамка?

С болтчета.