• Други често задавани въпроси

   Как да получа помощ от консултант?

   Екипът на магазин BRAVA e на разположение на клиентите на телефон или по Skype всеки ден от 10 до 19 ч. Той е готов да отговаря на вашите въпроси, независимо дали се отнасят за консултация, поръчка, доставка или замяна на продукт. Ако изпратите запитване по e-mail в извънработно време, ще получите отговор в рамките на 48 часа.

    

    

   Каква е политиката на магазин Brava за връщане на стока?

   Екипът се стреми да задоволи очакванията на всеки един клиент. Ако има грешка в доставката, продуктът се заменя за сметка на фирмата. При рекламации се спазват стриктно правилата за връщане и гаранция, определени от производителя. Те стават известни в детайли на клиента, когато се извършва закупуването на конкретната стока.

    

    

   Колко струват новите матраци?

   Цените на добрите единични матраци започват от 300 и стигат до 1500 лв. Инвестицията в здрав и спокоен сън си заслужава повече от всякога. Затова не трябва да се пести, когато избирате нов матрак и си позволете най-доброто, разбира се, съобразено със собствения ви бюджет. Простичко пресметнато, харчите по една стотинка за всеки спокоен час сън в следващите 15 години от живота си.

    

    

   Материалът има ли значение?

   Да, определено е важен материалът, от който са изработени. Избягвайте матраци със стара пружинна технология, защото те бързо износват плата и започват да нараняват тялото. Некачествените стари дунапрени пък се деформират безвъзвратно и вие губите правилната стойка по време на сън. Съвременните материали са на основата на полиуретанова и латексова пяна. Най-новото е memory foam пяна или така наречената пяна с памет. Разработена от НАСА за американските астронавти, тя е високотехнологичен еластичен материал, осигуряващ невероятен  релакс на тялото по време на сън.
   Текстилът, с който е облечен матракът, също е от значение. Избирайте само памучни модели, за да избегнете неприятно изпотяване, статично електричество или хлъзгане на чаршафите. Добре е калъфът да е с цип, за да се сваля и пере при необходимост.

    

    

   Каква гаранция да търся?
    
   Добрите марки работят с качествени продукти, които им позволяват да дават по-дълга гаранция за своите стоки. Една гаранция за период от 5 години е много добра защита на инвестицията ви при покупка на матрак. В магазина задължително питайте за гаранционните условия и дали в случай на проблем може да замените матрака си с нов.

    

   Марката от значение ли е?

   Известните марки, които имат традиции не само у нас, а и по света, ви гарантират правилния избор. Те предлагат богата гама от матраци, изработени по съвременни технологии, разнообразие на моделите, добро обслужване и достатъчно дълга гаранция.

    

    

   Как се пере спалното бельо?
    
   Първото пране не трябва да е на повече от 40 градуса. Следвайте инструкциите за пране и гладене, които са на всеки етикет на производителя. Не оставяйте дълго време бельото в пералнята, а простирайте бързо, за да не повредите цветовете и еластичността на плата. Циповете на бельото са защитени от многократно пране и не е нужно да се притеснявате за тях. За цветното пране използвайте подходящ прах. 

    

    

   За какво служи протекторът за матрак?

   Основната роля на един протектор е да предпазва матрака от замърсявания и по този начин да удължава неговия живот. За целта тази „покривка” трябва да приляга плътно на матрака. Друго предимство е, че те могат да се перат дори в пералня. Важно е да изберете своя протектор внимателно. Търсете такъв протектор, който да ви предложи максимален набор от качества – дишащ, непромокаем, безшумен и други.