Първото Място, което пребъркват крадците са именно те, матраците…

По стар обичай, предаван от предишните поколения, много хора продължават да крият скъпоценностите и парите си под домашните матраци. Затова и когато крадците влезнат през прозореца на вашата спалня първо ще погледнат именно там, под матрака. Избягвайте да си криете неща там, освен ако не става въпрос за някоя игра с децата! В противен случай, крадците ще ви разгадаят, защото за тях не е тайна колко е удобно да се складират пари под домашните матраци!

Отдавна е доказано, че броейки овце, няма да заспиш по-лесно

По този начин само се натоварваш допълнително, тъй като това занимание е доста скучно и по-скоро ще ти попречи да захъркаш блажено.

Изследване, проведено в Университета на Оксфорд е показало, че най-известния начин за преодоляване на безсънието – а именно броенето на обекти – е не само неефективен, но и противопоказен. Причината е, че подобна умствена дейност е скучна и води единствено до повишаване на нашето безпокойство, а успоредно с това увеличава и проблемите ни.
Първите примитивни легла датират от времето на неолита

Праобразът им са дървени корита, в които лягали няколко души от племето, застилали ги с рогозки. По-конкретни данни има от времето нa египетските фараони - тогава богатите прекарвали нощта в легла от злато, сребро и абанос, с крака, украсени с лъвски лапи, копита на бик, кожа. За изобретатели на водното легло се смятат персите. Те намирали за удобно да спят върху козя кожа, пълна с вода. Във Византия само жените имали привилегия да прекарват нощта в легло. За мъжете били отредени нарове в специални стенни ниши. Византийското легло имало задължително своеобразен покрив и завеси от плътен плат, за да пази от студа през зимата. В друга древна страна - Китай, богаташките легла имали собствена отоплителна система.Анджелина Джоли спи на матрак от конска грива!


Едва ли д-р Якобсон е съветвал Анджелина Джоли как да се спаси от безсънието, което я спохожда след раждането на близнаците Нокс Леон и Вивиан Маршлин, но е факт, че известната актриса търси избавление от преумората, лошия апетит, дискомфортния сън в нов матрак. И то не какъв да е, а специална изработка. Холивудската звезда лично посещава шведската фирма Хестенс в градчето.Чопинг за своята поръчка. Предлагат ѝ ръчно изработен матрак с косми от гривата на расови коне, чиста вълна и памук; матрак, който според специалистите от Хестенс е идеален за страдащи от безсъние, тъй като в него е вложена и технология, позволяваща на материята дълго време да е оформена точно по тялото на спящия. Развълнувана от мисълта да си почива върху гривата на расови коне, Анджелина приема предложението


Плаващото Легло

През 2006 г. след седемгодишна работа група белгийски учени начело с холандския архитект Ян Яап Руисенаарс изобретяват плаващ матрак. Изобретателите са водени от идеята, че ако човек прекарва една трета от живота си в сън, то трябва да прекарва това време по възможно най-добрия начин. Необичайното в това легло е, че то буквално виси във въздуха. Това е възможно благодарение на много силен магнит, който позволява на матрака да плава на около 40 сантиметра над земята. Противно на очакванията, теглото на потребителите не е проблем, тъй като матракът издържа до 680 кг. Не може да бъде използван единствено от хора с байпас, поради възможно взаимодействие с магнитите. Цената на това невероятно изобретение е 1,6 млн. долара.