Латексът е естествено получен биоразградим продукт, който е напълно безвреден. Представлява млечнобяла течност,  добивана от каучуковото дърво Hevea Braseliensis. Причината да има  над 5 000 различни приложения е, че естественият латекс е най-еластичният материал в природата.  За да се превърне в пенолатекс, в латексът се вкарва въздух и се разбива на пяна. След това, пенолатексната пяна се отвежда в специално изготвени матрици, където алуминиеви штифтове провеждат топлина и вулканизират сместа. В резултат на тази операция се получават въздушни канали, които осигуряват естествената проветривост и превръщат пенолатекса в дишаща материя.


Мемори пяната е изобретена от NASA през 70-те години, като първоначалната й цел е да бъде използвана за седалките на космонавтите в космическите кораби. В последствие този комфортен материал намира приложение в индустрията за сън и широка гама от разнообразни потребителски стоки. Мемори пяната реагира на топлината на околната среда и при ниска температура може да е изключително твърда.


Пенополиуретанът е лесен за профилиране, което му придава допълнителни анатомични свойства. Материал с добра плътност, който поддържа тялото, без да създава точки на напрежение. Осигурява изключителна опора и е подходящ за създаване на зони с различна степен на твърдост отговарящи на спецификите на човешкото тяло, за равномерно разпределение на тежестта, максимална стабилност и добра анатомичност.Осигурява изключителна опора и е подходящ за създаване на зони с различна степен на твърдост отговарящи на спецификите на човешкото тяло, за равномерно разпределение на тежестта, максимална стабилност и добра анатомичност.


Покет система (pocket spring units) - индивидуално пакетирани пружинки. Както подсказва името – всяка една пружинка е пакетирана самостоятелно в джобче от нетъкан текстил, а всички пружинки са съединени посредством 100% еластична връзка, т.е. изцяло е премахната металната спирала, която свързва пружинките при другите видове пакети. Тази технология е революционна сред всички видове пружинни пакети.


Мултипокет е система от индивидуално пакетирани пружинки, с над 400 броя независими опорни точки на квадратен метър, които реагират прецизно на движенията и формата на тялото и осигуряват оптимална поддръжка, без чувство на напрежение и натиск.


Микропокет е система от индивидуално пакетирани пружинки с компактен размер. Изключително еластични, те поддържат тялото и създават усещане за деликатна опора. Минималното съпротивление при движение прави системата високоергономична.


Нанопружинки - иновативна технология, съчетаваща множество пружинки с изключително малък диаметър и височина. Пакетирани индивидуално и разположени непосредствено на повърхността, те реагират нежно на натиска и осигуряват ефирна опора.


Бонел - класическа и добре позната технология. Свързаните помежду си пружинки осигуряват устойчива опора, дори в точките с най-голям натиск. Издръжлива и стабилна система, с добра еластичност и дълъг живот. Най-широко използваната система за матраци в света, с добра ортопедичност и анатомичност. Пружинките в пакета са свързани една с друга в единна система и това осигурява стабилна повърхност и издръжливост. Бонелът се използва  в така наречените “основи” за матрак, заради перфектната си въздухопроводимост.


Cool gel - мемори пяна с капки охлаждащ гел. Охлаждащият ефект от гела поддържа приятна и прохладна среда за сън, а текстурата му придава още по-голяма адаптивност и мекота на пяната.


Кокосовите влакна са забележителни поради тяхната издържливост и отлични изолационни свойства, като в същото време позволяват достатъчно добра вентилация в продукта.


Памучните влакна са естествено меки, а тъканите, изработени от тях, деликатни и нежни към кожата. Те имат естествени анти- бактериални свойства, отлично абсорбират влагата и осигуряват комфорт и свежест.


Влакната от бамбук са изключително фини и притежават свойства, които предотвратяват развитието на бактерии и неприятни миризми. Добрата им абсорбираща способност предотвратява потенето, а кожата остава чиста и суха.


Вълната е изцяло естествен материал с отлични изолационни свойства, който осигурява топлина през зимата и хлад през лятото. Придава приятен обем и плътност, което го прави изключително подходящ за луксозни прошивки и пълнежи.


Aqua memory е пяна със специална отворена клетъчна структура, позволяваща на материала да диша свободно. Тя реагира на топлината на тялото и се адаптира според неговата форма, освобождавайки от напрежение и натиск.


Турмалинът е минерал със сравнително висока степен на популярност и леснооткриваемост в природата. Той може да се намери под различни форми, но по-интересното е и, че съществува под различни цветове. Основните свойства на турмалина от гледна точка на общото здраве е, че той сериозно подобрява клетъчния метаболизъм и имунната система, а също така влияе положително върху кръвното налягане, кръвообращението (включително и в случаи на проблеми със сърдечно-съдовата система и венозните заболявания). Благодарение на матраци с турмалин, вие можете да се радвате и на по-силни кости и подобрение в случай на тревожност и хронични депресии. Този минерал е с доказани свойства и при улесняването на дишането при наличие на респираторни проблеми, а също така и намалява пулса. Бидейки основна или допълваща част от състава на вашите матраци, турмалинът подобрява качеството на вашия сън, притока на кръв по цялото тяло, предпазва ви от вирусни инфекции поради усилването на имунитета ви само докато спите, а също така и намалява до минимум наличните спазми в мускулите или болки в ставите. Доказано е, че турмалинът намалява нервозните състояния и осезаемо стимулира ензимната активност.


Шунгитът представлява минерал, типичен със своята аморфна структура и наличие на високо съдържание въглерод. Той е особено и най-вече популярен с мощните си лечебни сили, познати от древността и в околността на целия регион край Онежкото езеро, откъдето предимно се добавя. В началото на миналия век шунгитът е официално признат за минерал с особено значими лечебни свойства, като това признание е удостоено и с почетната Нобелова награда за медицина. В състава на вашите матраци шунгитът подпомага притока на кислород в мозъка, поради което значително повишава вашата памет и ви дарява с постоянно свеж ум – полза, която реално погледнато, всички ние търсим от здравословния и качествен сън. Не са малко и проучванията, завършващи с нееднозначните си изводи за това колко позитивен – буквално – е този минерал. Според учените шунгитът подобрява настроението и ободрява дори най-тревожната личност с постоянни песимистични мисли.


Зеолитът е също един от новите материали, включвани в състава на съвременните матраци. Този наподобяващ пчелната пита камък притежава качеството да стимулира йонообмена, поради което е и толкова полезен за общото здраве. Наред с това, зеолитът е познат със своите регенриращи свойства и функцията да лекува болести като язва, гастрит, ниско и високо кръвно, а също така и потене, безсъние и невроза.


Алое Вера. Матракът, обогатен с алое вера, е приятен на допир за кожата и глези всичките ти сетива. Той има добро въздействие върху здравето ти: Оказва благотворно влияние върху имунната система, предпазва от развитие на вируси и бактерии, има успокояващо, отпускащо действие и когато легнеш на него, заспиваш бързо.