Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Какво е подматрачна рамка и кога е нужна

сряда, 26 януари 2022 г. 11:36:04 Europe/Sofia

Предстои ви покупка на нов матрак и в магазина ви питат дали желаете и подматрачна рамка? Не се притеснявайте, ако не знаете за какво би ви послужила подматрачната рамка. Ние ще се постараем да ви обясним.

На пазара ще откриете подматрачни рамки, които в по-голямата си част са направени от дървени ламели. Ламелите са направени от масивно дърво. По принцип масово се правят букови. Те са устойчиви на влага. Именно те поддържат матрака. По същество това са дървени летви, които са наредени по ширината на рамка. Рамките, които се срещат най-често са дървени и метални. Цените на вторите са една идеа по-високи спрямо цените на първите. На който и от двата вида да се спрете обаче, е важно да ви е е удобен поне колкото матрака. При проблеми в областта на гърба и кръста, по-твърдата подматрачна рамка е удачно решение. Може да се спрете на модел, чиято твърдост е различна в зоната на главата, гърба и крайниците.

Можете да си вземете и автоматична. В нашия сайт ще видите различни модели, богати на функции и екстри. Техните цени са малко по-високи спямо останалите модели, но екстрите им си заслужават.

Кога да купите подматрачна рамка

Без съмнение решението да закупите подматрачната рамка е правилно. Тя ви е необходима, ако искате да си вземете двулицев матрак. При еднолицевите модели не е задължителна. Благодарение на нея ще си осигурите комфорт по време на сън, а оттам и пълноценна почивка.

Предназначението на подматрачната рамка е да поддържа гръбначния ви стълб в правилна позиция. Тя се нагажда спрямо формата на тялото, килограмите и различните пози на сън, за да направи почивката ви пълноценна.

Подматрачната рамка бладоприятства дългото използване на матрака. Добрата циркулация на въздух предотвратява появата на мухъл и други микроорганизми, тъй като не позволява задържане на влага. Липсата на подматрачна рамка, значително ще се намали както периода на експлоатация на двулицевия матрак, така и качеството му.

Не са един и два плюсовете на подматрачните рамки. Те са полезни както за матрака, така и за човека. В сайта brava.bg ще откриете голямо разнообразие от модели, които можете да закупите.

Не пропускайте да хвърлите око и на двулицевите матраци. По този начин ще можете да си вземете всичко ново, което ви е необходимо за спалнята. Цените са конкурентни и достъпни.

Подарете си блажен сън и приятни сънища.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч