Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Въпроси при купуването на нов матрак

вторник, 14 март 2023 г. 15:18:17 Europe/Sofia

Преди да преминете към въпросите, на които трябва да обърнете внимание при избора на нов матрак, трябва да знаете, че ако нямате същият матрак у дома е добре да го изпробвате в някои от шоурумите на магазините ни за матраци, да седнете и да се излегнете върху него както бихте го сторили, ако сте си вкъщи.  Изключително важно е да оцените правилно комфорта, който ви осигурява определен модел матрак, след като си зададете следните въпроси. Ако си отговорите с Да на всеки един въпрос, то това е Вашият матрак.

Толкова ли е твърд или мек матрака, колкото именно Вие искате?

Ако избирате между различни модели матраци и мислите, че само от твърдостта ще разберете кой е вашия матрак, то ние ви препоръчваме да тествате всеки един на място в шоурума. Начина да разберете степента на твърдост от описанието на матраците е да легнете върху тях и сами да прецените. Точно както се случва и когато си купувате дрехи, така е и при избора на качествени матраци - те имат стандарт като меки, твърди или матраци със средна твърдост, но не са универсални при различните марки. 

Например има хора, които смятат, че се чувстват добре на твърд матрак, но впоследствие разбират, че матраците със средна твърдост на определен производител са именно за тях. Ако си търсите в магазин за матраци определена марка, към която имате предпочитания, ние ви препоръчваме да опитате първо моделите матраци с най-голяма твърдост, след което да пробвате да намалявате твърдостта, докато откриете перфектното ниво на твърдост за вас.

Обгръща ли ви матрака по начина, по който вие искате?

Ако имате желание горния слой на матрака да обгръща тялото ви, най-вероятно се нуждаете от матрак с мемори пяна. Ако искате да се чувствате по-стабилно, но не обгърнати от матрака е добре да се спрете на такъв с пружини. Много от пружинните матраци имат оптимално количество пяна в по-горните си слоеве, за да имате нужното омекотяване, без да се пренебрегват пружините. Латексовите матраци са изработени от естествени материали и също са много предпочитани от милиони хора по света заради добрите им качества и комфорта, който ви дават.

Ако харесвате определено пружиниране в матрака си, кой е правилният вид за Вас?

Подобно отскачане или пружиниране ще откриете в матраците с вътрешни пружини и хибридите модели с пружини. Комбинираните мемори пяната и латекс или само латексовите матраци могат да елиминират потъването с оптимална еластичност, което ще ви даде комфорт без прекалено пружиниране. Латексовите матраци ще ви накарат да се почувствате по-удобно и комфортно, ако много се въртите по време на сън или докато заспите или ако някой друг се върти в леглото.

Матрака осигурява ли Ви оптимална температура?

Ако предпочитате да е топло когато спите, то е добре да не залагате на мемори матраци, тъй като те определено задържат топлината и не са много проветриви. Матраците с вътрешна пружина са се доказали като дишащи, защото топлината на тялото ви не прониква в тях, а се носи по повърхността. Ако все пак искате комфорта на мемори пяната, то най-добре разгледайте хибридните варианти от пяна и пружини. Латексовите матраци са много подходящи за хора, които обичат да спят на по-хладно и се усеща еластичността им.

Вие и партньора Ви ще спите ли комфортно на този матрак?

В случай, че спите с партньор, но имате различни предпочитания като например вие обичате твърди матраци, а половинката ви харесва меки матраци, то трябва да намерите компромисен вариант. Има възможности за регулируеми матраци или за два единични матрака в зависимост от нуждите ви.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч