Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Най-добри практики за предпазване на възглавници от гъши пух

събота, 23 юли 2022 г. 9:50:25 Europe/Sofia

Бъдете внимателни

Използвайте възглавницата от гъши пух само за сън - боят с възглавници, поставянето й в колата за пътуване или като цяло грубото отношение към възглавницата ще доведе до по-бързото й износване. Възглавниците с гъши пух и пера естествено пропускат, докато се износват, така че колкото по-нежни сте с възглавницата си, толкова по-малка е вероятността от нея да започне да излиза пух.

Не вакуумирайте възглавниците си с прахосмукачка

Ако използвате пухени възглавници само през зимата и се опитвате да спестите място по време на преместване, вакуумирането на вашите възглавници в пликове може да изглежда като страхотна идея, но трябва да знаете, че вакуумирането на възглавниците ви може да принуди перцата от пух да започнат да излизат. 

Проверявайте редовно възглавниците си

Повечето излизания на пух и пера започват около шевовете и могат да станат по-големи по-бързо, ако не обръщате внимание. Редовно проверявайте шевовете на възглавниците си всеки път, когато перете калъфките и протекторите за възглавници, за да сте сигурни, че няма дупки или износване. Ако има, поправете ги възможно най-скоро или заменете с нова възглавница.

Подсилете шевовете на възглавницата си

Можете да подсилите шевовете на вашите възглавници като зашиете зигзагообразен шев върху линията на оригиналния шев на възглавницата с игла и конец. Можете също така да шиете втори шев точно под или над първия шев. Това може да направи шевовете по-здрави за по-дълго време като можете и да използвате лента за подсилване на шевовете.

Трябва ли да сменя възглавниците си, ако има излизане на пух и пера? 

✓ Ако забележите, че възглавницата ви е много по-плоска или се чувствате неудобно - време е за смяна на възглавницата с нова. 

✓ Ако спането на възглавницата ви причинява болки във врата - време е да си купите нова възглавница и да решите проблема си. 

✓ Може също да искате да смените възглавницата си, ако наистина сте тормозени от количеството пух и пера, които излизат от нея ви  - ако случаят е такъв, препоръчваме ви избор на друг вид синтетични възглавници - възглaвници oт лaтeĸc и дyнaпpeн, възглaвници oт мeмopи пянa, гeл възглaвници, миĸpoфибъpни възглaвници или пpyжинни възглaвници – изборът е голям и така проблемът с пуха и перата ще е отстранен.

Колко често трябва да купувате нови възглавници?

Препоръчително е да купувате нова възглавница на всеки една до две години, за да се чувствате сигурни, че не спите върху натрупани алергени и акари. Това също така ще ви гарантира, че възглавницата ви поддържа удобна позиция и ще имате качественият сън, от който имате нужда. Ако се чувствате неудобно или изморени, след като сте спали на сегашната си възглавница, или откриете, че алергиите ви се проявяват през нощта, то бъдете сигурни, че това е сигнал, че е време за нова възглавница. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч