Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Защо да изберете ортопедична възглавница

четвъртък, 13 януари 2022 г. 14:20:58 Europe/Sofia

Пробвайки още в магазина ортопедична възглавница, ще се ориентирате дали е за вас или не е. Може да поръчате такава и онлайн, ако сте спали на такъв модел по време на гостуване или почивка.

При всички положения, ако се чувствате удобно с нея по време на сън, то имате не една и две причини да заложите на нея като ваш постоянен избор.

Пълноценният сън е ключов за здравето и поддържането на тялото в добра форма. Ортопедичната възглавница е път към качествената почивка. Тя ще ви спести болки в горната част на тялото, в това число врата, рамената и дори главата.

Това е предпоставка да не подхождате лекомислено по пътя към покупката й. На пазара има пребогат избор, който може със сигурност да ви главозамае.

Меки, твърди, обемни, плоски, по-малки или по-големи – възглавниците са най-различни. Доказан факт е, че традиционната възглавница невинаги е в синхрон с нуждите на тялото ни по време на сън. Това в никакъв случай не означава, че трябва да спите върху голия матрак.

Най-доброто решение е да заложите на анатомично правилна и комфортна ортопедична възглавница.

Тънък момент при избора е определянето на височината.

Тя се определя на база два показателя. Първо, размера и теглото на човека и второ, от позицията, в която той предпочита да спи.

Ако преобладаваща е позата по гръб, препоръчителната височина е около 10 см.

За да се позиционира по добре главата задната част на възглавницата трябва да е с няколко сантиметра по-висока.

Как да определите подходящия размер на ортопедичната възглавница

Не само височината е от голяма важност. Дължината и ширината също. Формата може да бъде различна, но и до днес най-популярни остават правоъгълните възглавници.

Към наши дни най-купувани са ортопедичните възглавници с мемори пяна, които заемат очертанията на главата. Всеки вид ортопедична възглавница има своите предимства.

В сайта brava.bg можете да намерите различни модели с разписана информация за характеристиките им. Разбира се, цената им е различна. Освен с мемори пяна, ние предлагаме и ортопедични възглавници с гел пяна. Тях ги отличава приятният и лек охлаждащ ефект, който ви предпазва от изпотяване в летните месеци.

От нас можете да закупите ортопедична възглавница на следните производители:

  • РосМари
  • Парадайс
  • Magniflex
  • Dormia
  • Tempur
  • Екон
  • Нани и др.

Комфортната възглавница в съчетание с удобен матрак гарантирано ще ви осигурят пълноценен сън през цялата нощ.

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч