Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Единичен или двоен матрак да изберем за спалнята

четвъртък, 19 август 2021 г. 15:16:02 Europe/Sofia

Често при избора на матрак за спалнята се сблъскваме с подобна дилема. Разбира се, решението е строго индивидуално, но заедно ще се опитаме да ви дадем основните насоки при взимане на подобно решение.

Спалнята основно е място за отдих и сън. От комфорта на леглото зависи качеството на съня. А от качеството на съня зависи  как ще чувстваме през деня. Ето защо изборът на матрак е от съществено значение. При такова решение следва да имаме предвид освен личните си предпочитания с цел постигане на максимален комфорт и опциите, които биха ни улеснили при поддръжката на матрака. 

Добрата му хигиена също е едно от условията за качествен сън. Ето защо при покупката му следва да се замислим как ще го поддържаме. От хигиенична гледна точка два матрака са по-добрата идея, тъй като по-лесно бихме ги изнесли на проветриво място. Ако спалнята ни е най-големите възможни размери, съответно матрак с такива размери трудно би могъл да се изнесе на тераса или двор с цел проветрение. Също така двоен протектор би бил по-труден за пране в домашни условия. 

Единичен или двоен матрак

Един двоен матрак причинява и известни трудности при регулярната му обръщане, както от позицията глава – крака, така и при смяна на лицата, ако разбира се същият е двулицев. Ще ни е нужна помощта на друг член от семейството. Но ако матраците са два тази мярка за поддържане нужната хигиена става възможна и лесна. Тези съвети никак не са за пренебрегване. Имат практичен характер и значително биха улеснили процеса по поддръжка и запазване чистотата и качеството за сравнително по-продължителен период от време. 

Често изтъкван аргумент при избор на един цял матрак е, че така се избягва проблема с раздалечаване на два отделни. Но този недостатък би могъл да се избегне, ако се ползва общ топ матрак и/или протектор. Така бихме срещнали затруднение предвид размерите единствено само при поддръжката на протектора. Но тези затруднения са далеч по-малки в сравнение с поддръжката и преноса на огромния двоен матрак.

При подобно комбинативно взимане на решение, а именно два отделни и един топ матрак и протектор значително си улесняваме дейностите свързани с неговото почистване, те ще бъдат по-регулярни и така матракът ще бъде чист и свеж за по-дълго време.

Такава покупка изисква да отделите достатъчно време и средства. Уверявам ви, инвестицията, както на време, така и на средства ще ви се възвърне в бодрост и чувство на отмора през деня. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч