Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Как да изберем матрак за дете?

неделя, 5 август 2018 г. 20:58:40 Europe/Sofia

Има няколко неща, които следва да имаш предвид при избора на матрак за твоето дете. Изборът на детски матрак е много важен. Не го подценявай и направи информиран избор, за да осигуриш спокойствие за теб и твоето дете. През първите 2 месеца бебето ти ще прекарва около 20 часа от денонощието в спане върху матрак, който ти си избрал. По тази причина здравословният и качествен сън е от съществено значение. Тук ще ти дадем полезни съвети, с които ще се справиш блестящо с тази задача. Следвай тези:

1. Правилен размер

Увери се, че матракът, който си избрал е точния размер, който ще пасне на детското легло, с което разполагаш. Ако все още не разполагаш с такова, можеш да си набавиш матрак и легло едновременно. По този начин ще можеш да си сигурен, че размерът пасва идеално.

2. Твърдост

Правилната ортопедична опора по време на сън подпомага здравословното израстване на костната, двигателната и мускулната система на детето. Тук най-подходящ е детски матрак с умерена твърдост. Той ще осигури стабилна, но и нежна опора на детето. Важно е детето да се отпуска оптимално на него и гръбначният му стълб да е в правилна S-образна форма във всяко положение. Ако не си уверен в твърдостта изпробвай като натиснеш матрака с ръка. Когато тестваш няколко ще можеш да прецениш кой от тях е умерено твърд.

3. Материал

Новородените са лесно податливи на алергии. Ето защо при избора на бебешки матрак е добре той да бъде произведен от материал, който е антиалергичен и антибактериален. Важен елемент също е да не задържа влага и прах. Това ще осигури хигиенична среда за развитието на детето. Би било добре да съобразиш и устойчивостта на матрака към температури. Тоест да осигурява прохлада през лятото и топлина през зимата. Така ще си сигурен, че си създал максимално добри условия за комфорта на твоето дете.

4. Калъф

Възможно най-добрият избор е сваляемия калъф. Така ще имаш възможността да переш не само завивките, но и калъфа на самия матрак. Детето ти ще прекарва много време върху този калъф и той също следва да е изработен от материя, която осигурява максимално хигиенична среда. Естествените материи предпазват от появата на акари и микроорганизми, а памукът и алое вера успокояват и не дразнят кожата. Освен това не запарват.

5. Протектор

Важно допълнение към детските матраци са протекторите. Те са непромокаеми и не позволяват на матрака да се намокри. Имай предвид, че те също трябва да са от материя, която не предизвиква раздразнение на кожата или алергии. Освен това също трябва да пасва на размера на матрака.

Съобрази тези 5 елемента в избора си на детски матрак и ще направиш правилен и информиран избор. Разполагаме с богат асортимент от матраци, възглавници и протектори за деца, с различни размери, изработени от различни материали и за всеки джоб. Не се колебай да ни потърсиш за съвет в случай, че ти е необходимо допълнителна информация. Нашите специалисти ще ти съдействат, за да направиш най-добрия избор. Винаги е добра идея да инвестираш в здравия и пълноценен сън на твоето дете. 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч