Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Какво е ортопедичен матрак

петък, 5 юли 2019 г. 10:28:59 Europe/Sofia

С какво помагат ортопедичните матраци

Болезнените усещания в гърба обикновено се появяват след дълготрайно спане на неудобен креват, където гръбнакът и тялото като цяло не са позиционирани правилно. Те са деформирани и напрегнати, което довежда до появата на болежките. Ето тук на помощ идват и настоящите решения:
те са твърди и с необходимата опора на скелетната структура за да се избегнат всякакви нежелани изкривявания;
притежават ефект на паметта, запомняйки човешките извивки и адаптирайки се към тях;
те са хигиенични, защото са изработени от лишени от всякакви вредители материали;
предотвратяват изкривявания и дори коригират такива след време.

Често обаче са бъркани с медицинските аналози и сега ще разберем разликата между тях. Особеното при моделите с медицинска цел е възможността за настройване на твърдостта. Това се постига чрез допълнителни механизми, автоматично регулиращи налягането, вкарвайки или изкарвайки въздух.

Какви видове може да купите от Brava.bg

Освен стандартните еднолицеви и двулицеви модели, позволяващи съответно да се спи на едната или и на двете страни, чрез пердиочино обръщане, при нас имаме още един вид - масажиращи. Представляват анатомичен матрак, но с допълнителен механизъм за масажи, предизвикващ вибрации, повишаващи насищането с кръв по болните места, с което се облегчава болката, затопля мястото и подобрява кръвообращението.

Вибрациите се генерират от специален вграден мощен електродвигател, който се захранва с електричество и произвежда кратки амплитуди, оказващи благоприятно влияние върху травмираните области от тялото.

Гаранция за здравето на организма

Грижата за правилната поддръжка на формата по време на сън е основополагащият фактор за да си гарантираме дълготрайно здраве и ефективност. Здравият и непробуден през нощта сън също е гаранция за дълголетие. Когато органите ни са добре отпочинали са и по-ефективни през деня, а всичко това може лесно да бъде осигурено, като изберем точното място за сън.

В мрежата има множество положителни мнения на потребители, споделящи, че само няколко дни след употребата на подобно решение, започват да чувстват облегчение на болезнените усещания и подобрение в съня.

От какво значение е избора на твърдост

От него зависи колко спокойно ще спите и дали болките в гърба и ставите Ви ще изчезнат. Ако спите на прекалено твърда основа, тялото претърпява деформации, поради невъзможността извивките му да потънат до подходяща степен, така че то да е в правилна форма. От другата страна на монетата пък, ако е прекалено меко, заеманата форма е тип “хамак” и отново товара е върху костите, ставите и гръбнака.

Ако изпитвате описаните проблеми или искате да си подсигурите здравословен и дълготраен сън, посетете ни онлайн на brava.bg Тук ще откриете всякакви видове на достъпни цени и с най-продължителните гаранции в бранша. При необходимост от помощ, пишете ни. Очакваме Ви!

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч