Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Основни критерии при избор на матрак

понеделник, 30 август 2021 г. 13:22:34 Europe/Sofia

С тази статия целим да ви улесним при избора на матрак. Ще насочим вниманието ви към основните критерии, които следва да съблюдавате при избор на тази толкова нужна вещ в нашето ежедневие. Сигурна съм, и вие сте се чувствали ужасно объркани при закупуването на матрак

Всички ние осъзнаваме значимостта на матрака за качеството на съня ни. А той пък пряко рефлектира върху здравето ни. Решението е наистина отговорно, а и предвид цената не можем да си позволим да сгрешим. Разбира се, повечето доставчици предлагат опцията връщане в едномесечен срок, но къде е гаранцията, че при повторен избор отново няма да сгрешим. Надяваме се след като прочетете статията, ще бъдете по-уверени в избора си на матрак и няма да сгрешите.

Възнамеряваме да ви предоставим изчерпателна информация относно критериите, които следва да съблюдавате при избор на матрак 

Защо е важен матракът? 

Средно прекарваме една трета от живота си в сън. Матракът също така е превенция за опорно двигателния апарат. За нас е от изключително значение сутрин да се събудим отпочинали и в добро настроение, а не схванати от болка в следствие неудобното легло. Изборът на матрак е вид превенция от редица последващи заболявания, както на психиката, така и на физиката. 

Критерии, които да съблюдаваме

Изборът е изключително разнообразен Ето защо посочените от нас критерии се надяваме в бъдеще да са ви от полза. 

Комфорт

Комфортът е основен критерий, който да търсим в матрака. Матракът е инвестиция поне за 5, че дори и за 10 години при правилна поддръжка. И нашето желание е преди всичко да изпитваме конфорт. 

Първият въпрос, който очаква отговор е „Каква твърдост предпочитам?“ Знаете, матраците биват по-твърди, по-меки или нещо по средата. Предпочитанията на хората са различни. Най-добрият начин да прецените за себе си е чрез тест в конкретния магазин. Ето защо покупка на матрак онлайн не е от най-разумните действия. Отделете толкова време, колкото ви е нужно, за да прецените дали съответната твърдост ви е подходяща и ви кара да изпитвате преди всичко комфорт. 

Mатериал

Второто нещо, което е отговорно за комфорта е материалът, от който е изработен матрака. Матраците са от пяна, пружина или латекс.  Изборът на материал е въпрос на личен избор, тъй като има качествени изделия от всички видове материали.

Хигиена

За комфорта допринасят и екстрите към матрака, свързани с проветривост и хигиена. Такива екстри са свалящ се калъф, дишащи ленти.

Всички тези критерии придават крайното усещане за комфорт. Бъдете внимателни, след като вече сте информирани. Успех при избора на матрак!

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч