Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Как да изберете матрак за вашето дете – 7 полезни съвета

вторник, 19 май 2020 г. 15:48:48 Europe/Sofia

            1. Изберете подходящ размер

Най-популярните размери детски матраци са 60х120 см и 70х140 см. На пазара се срещат и други вариации, например 65х135 см или 70х130 см. Ако имате достатъчно свободно място в детската стая, ви препоръчваме да вземете по-голям размер, защото децата растат бързо и така ще можете да ползвате матрака по-дълго време. Освен това ще има достатъчно място да се гушкате с малчуганите в тяхното легло, докато им четете приказка за лека нощ.

 

            2. Обърнете внимание на твърдостта

Препоръчително е детският матрак да не е прекалено мек. Колкото по-малко е детенцето, толкова по-твърд трябва да е той. Така се осигурява по-добра опора за тепърва развиващия се гръбначен стълб. Същевременно с това матракът трябва да е достатъчно удобен, така че детето ви да спи дълбоко и да не се върти по време на сън.

 

            3. Проучете от какви материали е изработен

Децата често развиват алергии, така че е възможно синтетичните матраци да причинят кожни раздразнения или респираторни проблеми. За да предотвратите това, най-добре изберете модел, който е изработен от естествени и дишащи материи, например памук, лен, копринени нишки, мериносова вълна, бамбук и др.

 

            4. Изберете матрак, отговарящ на специфичните нужди на вашето дете

Обикновено детските матраци биват пружинни, латексови или с мемори пяна. Пружинните са добър избор за повечето деца, защото теглото на малчуганите е достатъчно малко, за да не оказва силен натиск върху пружините и да ги повреди. Тези матраци са здрави и достатъчно твърди, което е добре за тепърва развиващия се детски организъм. Ако се спрете на такъв модел, обърнете внимание какъв е броят на пружините – колкото повече, толкова по-добре.  

Матраците от мемори пяна не са подходящи за най-малките дечица, но пък биха били добър избор за малко по-големите, които тепърва тръгват на училище. Те ще са доста удобни, особено ако детето ви обича да спи легнало на една страна. И още един бонус за родителите – върху матраци от мемори пяна трудно се подскача, така че това бързо ще откаже наследниците ви от тази потенциално опасна игра.  

Латексовите модели пък са хипоалергични и не спарват. Те имат уникални „дишащи“ свойства – отличен избор за деца, които не обичат да им е горещо докато спят. Тези матраци обаче са малко по-скъпи от останалите.

 

            5. Определете бюджета си

Ако имате ясна представа каква сума можете да отделите за покупката на детски матрак, това ще ви помогне да стесните избора си и да вземете по-лесно решение. Не забравяйте – пълноценният сън е едно от най-важните неща за правилното развитие на вашето дете. Хубавият детски матрак не е нещо, от което е трябва да се пести. В brava.bg можете да се възползвате и от опцията за покупка на изплащане с 0% лихва за 5 месеца.

 

            6. Обърнете внимание на гаранцията

Ако планирате детето ви да ползва своя матрак дълго време, задължително се поинтересувайте от това каква гаранция предлага производителят. Обикновено гаранционният им срок е от 2 до 5 години, но има и по-луксозни модели, като например тези на немската марка Medico+, които освен всички останали предимства имат и цели 15 години гаранция.

medico plus matress

            7. Уверете се, че матракът ще издържи дълго

Децата обичат да скачат по леглата, често успяват да ги изцапат с храна, напитки, боички за рисуване, случват се и мокри инциденти по време на сън. Затова се постарайте да предпазите новия детски матрак възможно най-добре. Непромокаемите протектори са много удачен избор - те са супер удобни и се перат много лесно.

 

След като вече знаете кои са основните правила при покупката на детски матрак, можете да разгледате нашите предложения и да направите информиран избор. В Brava.bg ще намерите голямо разнообразие от всякакви детски матраци, протектори и възглавници.

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч