Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Предимствата на ортопедичния матрак

понеделник, 10 август 2020 г. 14:12:19 Europe/Sofia

Ортопедичните матраци се появяват на пазара през 50-те години на миналия век. Те са по-твърди от обикновените и са така проектирани, че да осигуряват по-добра опора за гръбначния стълб и раменете. Този тип матраци са особено подходящи ако страдате от болки в гърба, остеопороза, артрит, ставни възпаления и други подобни заболявания. Препоръчителни са и за хора, които са претърпели травми, автомобилни катастрофи или такива със счупени крайници. При тях спането върху ортопедичен матрак помага за по-бързото им възстановяване.

Какви са предимствата на ортопедичния матрак

Той обикновено е изработен от специални иновативни и висококачествени материали, взимайки под внимание физиологията на човешкото тяло. Този тип матрак ще ви помогне да се събуждате отпочинали и енергични всеки ден. Ето и още няколко от основните му предимства:

 

●     Предотвратява и намалява болките в гърба, кръста, мускулите и ставите

Спането върху стар или прекалено мек матрак може драстично да усили болката, особено при хората, които страдат от артрит, остеопороза, гръбначни изкривявания или други подобни заболявания. Лекарите препоръчват ортопедичен матрак и за пациентите, които са претърпели хирургични интервенции, фрактури на костите и ставите или наранявания на гръбнака.

Някои специалисти дори твърдят, че той помага и на хората, които имат затруднения с дишането по време на сън. Ортопедичният матрак допринася за това тялото им да е в правилна позиция, така че да могат да използват максимално капацитета на белите си дробове.

  

  •  Подходящ е за двойки

Прекалено меките или пружиниращи матраци имат свойството да потъват под тежестта на тялото ви. Така на мястото, на което сте легнали, се образува своеобразна вдлъбнатина. Колкото по-тежки сте, толкова по-дълбока е тя. Затова по време на сън често се случва по-лекият партньор да се претъркули неволно към по-тежкия, в чиято половина на леглото се е образувала по-голяма вдъбнатина. Това може да доведе до известен дискомфорт - пречи ви да заемете удобна поза, няма достатъчно място за вас, става ви прекалено горещо и т.н. Колкото и да обичате да се гушкате, понякога човек има нужда от достатъчно пространство и удобство по време на сън. Ортопедичният матрак може да ви го осигури.

 

●     Има по-дълъг живот

Обикновено ортопедичните матраци издържат доста по-дълго от обикновените. В дългосрочен план те могат да се окажат много добра инвестиция. В повечето случаи те имат и по-дълъг гаранционен срок. Например матракът Relano Neo на италианската марка Magniflex има цели 25 години гаранция. А моделът им Naturcomfort Deluxe е абсолютен шампион по този параметър и разполага с безсрочна гаранция!

 

Недостатъци на ортопедичния матрак

Може би единственият му недостатък е неговата по-висока цена. И все пак, като се има предвид, че той издържа по-дълго от обикновените, може да се окаже, че в крайна сметка сте спестили пари, защото няма да ви се налага да го сменяте толкова често.

Друга особеност на ортопедичния матрак е, че заради неговата по-голяма плътност и твърдост, той обикновено е доста по-тежък от стандартните пружинни модели. Това може да създаде известни затруднения ако често ви се налага да сменяте жилището си и да пренасяте матрака от едно в друго. Разбира се, този проблем лесно може да се реши ако извикате някой приятел да ви помогне или ако ползвате професионални хамалски услуги.

 

Както вече споменахме, ортопедичният матрак е особено подходящ за хора с редица заболявания или травми на опорно-двигателната система. Но не си мислете, че ако в момента не страдате от такива, то той не е за вас. Ортопедичните матраци се ползват и с превантивна цел, за да предотвратят възникването на подобни здравословни проблеми, болки в гърба и кръста. Ще направите огромна услуга на тялото си, ако решите да инвестирате в точно такъв модел.

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч