Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Кога се нуждаем от смяна на матрака и за какво да помислим при покупката на нов

събота, 27 октомври 2018 г. 17:45:17 Europe/Sofia

Ако не спите добре, това може да е следствие на това, че матракът ви е стар. Колко време един матрак ще бъде удобен за употреба зависи от това колко време прекарваме лежейки в него. Ако матрака е сплескан и груб, а пружините твърде разхлабени, то е време да помислите за закупуване на нов. Друга причина матрака да не е удобен е, че с годините самите ние се променяме и матрак, на който сме спали удобно преди 5 години, сега може да ни причинява например болки в гърба. Промяната в теглото, било то нарастване или намаляване, също е от значение как ще се чувстваме върху нашия матрак. 

матрациКак да избера матрак?

Преди да закупите матрак, трябва да си набавите необходимата информация относно какви са възможностите. Първо определете какъв тип ще е най-добър за вас. Харесват ли ви меките или предпочитате твърдите легла? Бихте ли предпочели стандартен матрак или ще се чувствате по-удобно върху матрак от мемори пяна? Ако не сте сигурни, опитайте няколко различни типа матраци. 

Второ, помислете за бюджета си. Това не е покупка, с която можете да си позволите да правите компромиси, тъй като лошият сън може да се отрази на целия ви ден. Опитайте се да получите колкото се може повече качество за бюджета, който сте определили да похарчите.

Накрая, помислете за размерът, защото той е от значителна важност, особено ако има повече от един човек, който спи в леглото. В идеалния случай, и двамата трябва да можете да легнете на леглото с ръце зад главите си без да се докосвате един друг. Леглото трябва да бъде 10-15 см по-дълго от най-високия човек, който спи в него. Обърнете внимание и на височината, на ниските легла лесно се ляга, но ставането може да е затрудняващо, като при високите легла важи обратното.

Важно ли е как изглежда матракът отвън, а отвътре?

Как изглежда един матрак отвън не е от значителна важност, т.к. през 90% от времето той ще бъде покрит. Но с изключителна важност при избора е това как той изглежда отвътре, всеки иска да е сигурен, че материалите използвани са здрави, стабилни и с добра изработка. По-високото качество се постига с материал, който е плетен или тъкан, съдържащ памук или вискозна прежда. По-евтините матраци са изработени от полипропилен или полиестер. Най-евтините матраци са изработени от шевни или лепени платове. Производителите вече правят външни матрачни покрития със специални характеристики като антиалергични, антибактериални и антистатични действия, благоприятни за добър нощен сън. 

матракГаранцията?

Най-добрият начин да си подсигурите спокойствие при покупка на матрак е да се уверите, че идва с добра продължителност на гаранция.Обикновено гаранцията трае между две и десет години.Тя основно покрива недостатъци в матрака като – дефект в конструкцията или материалите, то тогава трябва бъдат включени в гаранцията. Леглата с възможност за регулиране на позата, водните легла и въздушните легла имат гаранции за различните части, като механизъм или контролите за промяна на положението. Имайте предвид, че гаранцията няма да покрие щети от износване при нормална употреба.

Бъдете прецизни при избора на матрак. Опитайте се да купите наведнъж леглото, матрака и рамката, така че да сте сигурни, че те си пасват перфектно. Внимателно прочетете гаранцията. А най-хубавите матраци са в Brava.bg.

 

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч