Матраци от Магазини Брава

Нашите магазини
0 Сравни
0 продукта
0893 049 541, 0899 918 405
Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч

Безплатна доставка за цялата страна

Матраци от Магазини Брава

Безплатна доставка за цялата страна

Какво представляват пружинните матраци тип „Покет спринг“?

петък, 10 август 2018 г. 16:59:26 Europe/Sofia

Вероятно сте попадали на термина „покет спринг“, когато сте си търсили нов матрак. Обикновено, матраците тип „покет спринг“ са обсипвани със суперлативи и се предлагат от най-добрите марки. Но въпросът е какво представляват тези матраци и каква е тази тяхна „магия“, която ги прави толкова предпочитани?

Какво е Покет спринг?

Най-грубо казано, Покет спринг означава пакетирана пружина. При този вид матраци всяка пружина работи отделно и независимо от другите. По този начин получавате матрак, който е поддържащ като обикновен пружинен матрак, но и се оформя по тялото ви почти като мемори матрак. Това ви дава няколко предимства, като например по-правилно разпределение на тежестта ви, както и минимален трансфер на движението по матрака – ако се въртите докато спите, партньорът ви в другия край на леглото няма да се събуди.

покет спринг - пакетирани пружиниКак става това?

За да се случи това, всяка пружина е поставена (или пакетирана) в свой собствен текстилен джоб, а джобовете на пружините са зашити или залепени един за друг. При обикновените пружинни матраци, пружините са свързани една с друга посредством щипки или са директно изработени като едно цяло.

Брой на пружините

Едно от главните неща, които са важни при матраците Покет спринг е броят на пружините, от които е направен матракът. Всеобщо грешно схващане е, че колкото повече пружини има един матрак, толкова по твърд е той. Това не винаги е така. За твърдостта на пружинните матраци има много фактори – подматрачната рамка, дебелината на пружините, броят навивания на всяка пружина и тн. Добре е, когато избирате пружинен матрак, особено тип Покет спринг, да търсите такъв с над 800-1000 пружини. Като цяло, 2000 пружини е максимумът, който може да се събере в едноредов матрак.

Удобство на Покет спринг

Когато закупуват нов матрак (особено ако за пръв път пазаруват нов матрак) повечето хора се притесняват да го пробват лягайки върху него, като вместо това сядат в края му или притискат силно ръката си в средата. Този вид „тестове“ не могат да ви дадат точна представа за удобствата на пружинните матраци Покет спринг, така само ще ви се сторят прекалено твърди или прекалено меки. За да разберете точно колко удобен е матрак Покет спринг, трябва да легнете на него, заедно с партньора ви и да полежите 2-3 минути, за да има време тялото ви да се отпусне.

Как да изберем пружинен матрак Покет спринг?

Както сме споменавали в една от предишните ни статии  – избирането на матрак съвсем не е лесна работа, поради (понякога) високите цени на качествените такива, както и фактът, че е твърде вероятно да ги използваме доста дълго време. Но като цяло, най-важният фактор са личните ви предпочитания – някои хора предпочитат мек матрак, други твърд матрак. Също така, изборът ви на матрак може да бъде ограничен и от физическите ви размери или наличието на медицинско състояние.

покет спринг матрак

Когато става въпрос за Покет спринг матрак, трябва да търсите такъв, който е едновременно удобен и поддържащ. Както споменахме – броят пружини е от значение за качеството на покет спринг матрака, но не е от най-висока важност. Трябва да прецените дали самият матрак би бил удобен за вас и вашия партньор, като имате предвид спалните си навици, общото тегло на спящите в леглото, както и качеството на подматрачната ви рамка.

За да отговорим на вашите индивидуални нужди и изисквания, ние от Brava.bg разполагаме с широк асортимент от Покет спринг матраци, които може да разгледате тук - https://www.brava.bg/matraci/pruzhinni?sartsevina=pruzhinni-poket-spring-paketirani-pruzhini

Изберете телефон
0893 049 541 0899 918 405
Работно време: Понеделник-Неделя: 10:00-19:00 ч